הפרי שעדיף לשמור ממנו מרחק: אם נסעתם לדרום מזרח אסיה אתם בטח מכירים אותו - פרי ענק שהמקומיים מכנים "מלך הפירות", אבל שהרבה יותר מדי אנשים רוצים להתרחק ממנו - דוריאן. בטח נתקלתם בפרי הגדול והמרשים הזה בטיול לתאילנד. אלא שלא מעט אנשים מעדיפים להתרחק ממנו כמה שרק אפשר, פשוט כי הריח שלו, איך נאמר את זה? מסריח. מאוד.

לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו

עד כמה הריח שלו חזק ומרתיע? עד כדי כך, מתברר, שחל איסור להכניס אותו למלונות, לרכבות ולאוטובוסים בלא מעט ערים בתאילנד ובשכנותיה - שגם בהן הוא נפוץ. יעידו על כך שלטי האזהרה הרבים מפניו. בואו נגיד שאחרי שתריחו אותו, ריח שלרבים מזכיר ניחוח של גרביים מצחינות, עוד תתחננו שמי שיושב לידכם באוטובוס או ברכבת יקלף קלמנטינה או ישלוף גויאבה מהתיק.   

בלי דוריאן. שלט אזהרה בתאילנד (צילום: חדשות)
בלי דוריאן. שלט אזהרה בתאילנד | צילום: חדשות



אבל האם שווה לסבול את הריח הנורא כדי לזכות ולטעום דוריאן? יש מי שחושב שמדובר במעדן בעל טעם מתקתק ו"אגוזי". בתאילנד יש תעשייה שלמה שמבוססת על פרי הדוריאן. מייצרים ממנו גלידות, שייקים, מעדנים ואפילו עוגיות. אלא שיש מי שחושב שגם הטעם מחריד לפחות כמו הריח.

ניחוח של גרביים מצחינות. דוריאן (צילום: 123RF, חדשות)
ניחוח של גרביים מצחינות. דוריאן | צילום: 123RF, חדשות
צנצנת ההרחה במוזיאון המזונות המגעילים (צילום: Anja Barte Telin, חדשות)
צנצנת ההרחה במוזיאון המזונות המגעילים | צילום: Anja Barte Telin, חדשות



מוניטין ה"מסריחות" של הפרי הזה כבר מזמן הפך לשם דבר וחצה יבשות: את הפרי הזה תוכלו למצוא היום גם במוזיאון מיוחד שנפתח ממש לאחרונה במאלמו שבשוודיה, מוזיאון המזונות המגעילים ביותר בעולם. ואל תדאגו - הפרי מוצג שם לראווה בשלמותו כדי שחס וחלילה הריח שיתפשט לא יבריח את המבקרים. עם זאת, יש לצדו צנצנת "הרחה" מיוחדת לאמיצים.