המפכ"ל רוני אלשיך טען בפני הוועדה למינוי בכירים על קשרים של המועמד למפכ"ל משה (צ'יקו) אדרי עם גורמים עברייניים ועל קשרים לא ראויים שלו עם פקודות, אך בתמצית ראיון הפרידה של אלשיך מאדרי בחודש ינואר האחרון, שנחשפה הערב (רביעי) במהדורה המרכזית, עולה תמונה אחרת לגמרי. "סמל ומופת לקצין משטרה בכיר - מבחינתי קניתי חבר לחיים", שיבח אלשיך את אדרי.
לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו
"ההישגים של צ'יקו במחוז היו ללא אח ורע בכל תחומי העשייה של המשטרה", הוסיף אלשיך שבחים למועמד למפכ"ל. "צ'יקו מעביר למחליפו מחוז מפואר עם בניין כוח עמוק ורחוק טווח ועם הישגי הפעלת כוח מרשימים ביותר. נהנתי לראות מנהיגות מיוחדת וסוחפת".
אדרי הודיע היום לשר לביטחון הפנים גלעד ארדן כי הוא מוכן לעבור את בדיקת הפוליגרף כפי שדרשה הוועדה למינוי בכירים. מדובר בבדיקת פוליגרף תעסוקתי פולשנית מאוד וממושכת שעלולה להציף מידע בעייתי שלא היה ידוע עד כה.
הוועדה קיבלה מכתבים נוספים ברוח הטענות שהעלה אלשיך, אך מצד שני גורמים יודעי דבר אומרים שכל דבריו של אלשיך מבוססים על שמועות ורכיליות ושכל הטענות נבדקו ונשללו.
מה שהיה חשוב לוועדה בבקשה לביצוע הבדיקה הוא למנוע 'לזות שפתיים' ושמירה על עקרון השיוויון, הניצבים הלוי וביתן עברו בדיקת פוליגרף ואילו אדרי לא עבר. במשרד המשפטים בוחנים באיזו מתכונת תיעשה הבדיקה, אדרי הוא אזרח ועל פי חוק הוא לא חייב לעבור אותה, אך הוא מבין שבהיבט הציבורי אין לו ברירה.
הוועדה למינוי בכירים הודיעה היום שתדרוש לערוך בדיקת פוליגרף למפכ"ל המיועד ניצב בדימוס משה (צ'יקו) אדרי עוד בטרם מינויו למפקד המשטרה. הנימוק להחלטה: מדובר במינוי לתפקיד בכיר ורגיש, ולאור תלונות שונות ולאור העובדה ששני המתמודדים האחרים כן עברו את הבדיקה הזאת - יש לוודא שלפני המינוי תנאי המועמדים היו זהים ושבראש המשטרה יעמוד "אדם ראוי".
הוועדה, בראשות השופט (בדימוס) אליעזר גולדברג ציינה כי היא קיימה מספר דיונים בנושא המינוי וראיינה את השר לביטחון הפנים ארדן, המפכ"ל אלשיך וגם את אדרי, המועמד להחליפו. לבקשתה היא קיבלה את חוות הדעת שסיפק היועמ"ש לארדן לבקשת השר ושבה קבע מנדלבליט כי אין מניעה משפטית להבאת המועמדות של אדרי בפני הוועדה.
"הוועדה ראתה לנכון לראות שניים מהמתלוננים"
עם זאת, הוועדה פרסמה הודעה לציבור שבה הזמינה כל אדם שבידיו עובדות העשויות, לדעתו, לסייע לבדיקת הוועדה, לפנות אליה. "הודעה זו הביאה תגובות רבות מן הציבור, אשר רובן הגדול היה אמנם בשבחו של המועמד, אולם נמצאו גם מי שהתלוננו על התנהגות בלתי ראויה מצדו", נמסר.
"הוועדה ראתה לנכון לשמוע שניים מן המתלוננים, וכן קיבלה נתונים כלליים ממשטרת ישראל על נושא המשמעת בארגון", הוסיפו בוועדה שנימקה את החלטתה לדרוש את הבדיקה המקדימה בצורך לוודא שעברו של האיש שעתיד לפקד על המשטרה נקי ושלא מרחפת עננה מעל ראשו: "כדי להגיע למסקנה שאכן מטרה זו הושגה במלואה, על המועמד לעבור בדיקת פוליגרף תעסוקתי, כנהוג במשטרת ישראל".
עוד נמסר כי "בדיקה כזאת מתחייבת הן על פי עקרון השוויון בין המועמדים. כששני מועמדים אחרים עברו בדיקה כזאת, והן כדי למנוע לזות שפתיים נגד המועמד, אם יתמנה לתפקיד, כאילו היה לו מה להסתיר. עננה כזאת ראוי לה שלא תהיה מעל ראשו של המפכ"ל. הוועדה תיתן את חוות דעתה לגבי המינוי שבנדון לאחר בדיקת הפוליגרף".
התנועה לאיכות השלטון בירכה על החלטת הוועדה, "שמקבלת את דרישתנו ומציבה רף ברור המיישר קו עם הנדרש מפקודיו לעתיד של המפכ"ל המיועד. לשם חיזוק אמון הציבור במערכת אכיפת החוק, יש לוודא כי האדם שמתמנה לתפקיד הבכיר אינו נושא כל עננה מעל ראשו".