ילדיו של בגין נגד מכירת הקלטת ההיסטורית: הקלטה נדירה מנאומו ההיסטורי של מנחם בגין בעת הקמת המדינה הועמדה למכירה פומבית בבית המכירות קדם, שהיתה אמורה להתקיים מחר (שלישי). מחירה ההתחלתי של ההקלטה שנחשפה לראשונה ב"מהדורה המרכזית". עומד על 250 אלף דולר, אך ילדיו של מנחם בגין פנו באופן חריג לבית המשפט בבקשה להוציא צו מניעה נגד המכירה.
לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו
ילדיו של ראש הממשלה המנוח, בני, לאה וחסיה טענו כי המכירה מהווה הפרת זכויות יוצרים. בני המשפחה אינם מעוניינים לקבל את הכסף ממכירת הקלטת אלא לאפשר לציבור גישה חופשית לנאום באותו "רגע נדיר וחשוב מבחינה לאומית", כהגדרתם. הפניה של משפחת בגין היא לא נגד בית המכירות, שרק מתווך את המכירה, אלא נגד הבעלים של ההקלטה, המוכר.
בנוסף, ציינו כי גם נציגי המדינה הרשמיים רואים בהקלטה חומר ארכיוני על פי דין, בעל ערך היסטורי וחברתי רב. לפיכך, דורשים בני המשפחה כי ההקלטה תועבר לגנזך המדינה או לארכיון מורשת בגין בירושלים. בעקבות כך, הודיע בית המכירות לבית המשפט כי הוא בינתיים מסיר את ההקלטה מהמכירה הפומבית והיא לא תוצע למכירה השבוע.
ח"כ איילת נחמיאס ורבין פנתה לפרקליט המדינה שי ניצן בדרישה שהמדינה תצטרף כצד בצו המניעה שהוצא על ידי משפחת בגין. "כאישי ציבור, אני מוצאת את זה בלתי נסבל שמשפחתם נאלצת להפוך לחזית הפומבית", כתבה ורבין לניצן. "בין אם שהם אישי ציבור בעצמם ובין אם לאו, ואני סבורה שהאחריות לשימור הנכסים שהותירו לנו, מוטלת עלינו כמדינה".
בנאום, שנשא בגין יום לאחר ההכרזה על קום המדינה, הוא פרט על האופן שבו הוא רואה את המדינה הצעירה. לאחר שחשבו שלא נשתמרה הקלטה, בגין הקליט מחדש את הטקסט, שהיה רק שחזור. ההקלטה המקורית שהתגלתה נשמרה תחילה על סלילי נייר שהועתקו לסליל מגנטי בטרם התפורר. זה היה נאומו האחרון של מנחם בגין ברדיו המחתרת "קול ציון הלוחמת" ורק עותק אחד שרד.
מבית המכירות הפומביות קדם" נמסר בתגובה: "בית המכירות פועל באופן קבוע עפ"י החוק. מעבר לכך, השאיפה היא כי פריטים היסטוריים שעוברים דרך בית המכירות יגיעו למוסדות לאומיים או מוסדות תרבות למען הציבור, גם כאשר הדבר נוגד את האינטרס הכלכלי של בית המכירות. חשוב לציין כי בשבועות האחרונים בית המכירות פעל לכך שההקלטה תימכר באמצעות תרומה של גורם פילנתרופי למוסדות לאומיים. כך גם היה בעבר עם פריטים חשובים שנמכרו דרך 'קדם', כמו דגל ספינת ה'אקסודוס' שהוצא מהמכירה ונתרם למוזיאון השואה בוושינגטון, על מנת שיוצג לציבור הרחב כסמל וכאות".