עו"ד ד"ר יעקב וינרוט, אחד מהפרקליטים הבולטים בישראל, הלך היום (שלישי) לעולמו בגיל 71 לאחר מאבק ממושך במחלה קשה. וינרוט ייצג בין השאר את ראש הממשלה בנימין נתניהו, וגם את הזמרים אייל גולן וקובי פרץ, השר לשעבר בנימין (פואד) בן-אליעזר ז"ל והשופט משה גלעד. באחרונה פרש מייצוגה של רעיית ראש הממשלה שרה נתניהו בתיק המעונות.
לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו
ראש הממשלה מסר הבוקר: "רעייתי שרה ואני המומים מצער על פטירתו של יקירנו עו"ד יעקב וינרוט ז"ל. יעקב היה מופלא באישיותו, בחוכמתו, בחריפות שכלו, בתחושת הצדק שלו ובנאמנותו לעמו. זהו אובדן גדול למשפחתו, למכריו ומוקיריו, וזהו אובדן גדול לעולם המשפט הישראלי. אנו מחבקים את ג'יזל ואת כל בני משפחת וינרוט היקרים לנו כמשפחתנו. יהי זכרו ברוך".
ממשרד עו"ד ד"ר י. וינרוט ושות' נמסר: "אנו מבכים את לכתו של מייסד המשרד, הרב ד"ר עו"ד יעקב וינרוט. יעקב היה איש אשכולות, ידען בכל תחומי החיים. איש של תורה, פילוסופיה ומשפט ובעבורנו גם מורה דרך וחבר. יעקב היה איש של חסד וענווה שידע לשלב בין עולם המעשה לעולם הרוח בדרך מופלאה שאין שני לה. יעקב הותיר את רישומו הייחודי ופורץ הדרך בכל אשר פסע, במשפט ובחיים הציבוריים ולא פחות חשוב בחיי היומיום, במגע שלו עם כל סובביו. אנו בטוחים שמורשתו תהיה חקוקה בכל אדם ואדם אשר פגש אותו במהלך דרכו".
וינרוט נולד ב-1947 באנסבאך שבגרמניה: הוריו עלו לארץ כשיעקב היה בן שנתיים, והמשפחה התגוררה בנתניה. וינרוט סיים תואר ראשון ושני במשפטים בהצטיינות באוניברסיטת תל אביב, ממנה גם קיבל תואר Ph.dcn במשפטים - בעבודה ששימשה בין היתר כהצעת חוק.
במהלך השנים ייצג וינרוט בכירים במגזר הציבורי - ראש הממשלה בנימין נתניהו, הנשיא עזר ויצמן, חברי הכנסת והשרים אביגדור ליברמן, צחי הנגבי ורפאל איתן - וגם במשטרה, בשוק ההון ואפילו בתחום הבידור. לפני כשבועיים הפסיק לייצג את שרה נתניהו בשל חילוקי דעות על האופן שבו ראוי לנהל את המשפט.
ב-1974 הקים את משרד עורכי הדין ד"ר י. וינרוט ושות': המשרד נחשב לאחר המובילים בתחומי המשפט המסחרי, הציבורי, האזרחי והפלילי, בעיקר בתחום עבירות "צווארון לבן". ב-1978 פרסם ספר בשם "דיני פירוק חברות" בהוצאת שוקן .
בתחילת ספטמבר 2017, לאחר ההודעה על ההחלטה להגיש כתב אישום נגד שרה נתניהו, התראיין וינרוט והתייחס גם למצבו הרפואי: "אני מתפלל לריבונו של עולם שיתן לי עוד יום ועוד יום ועוד יום. אצלי שום דבר אינו פשוט ואף שעה אינה פשוטה, אבל אני יהודי מאמין - ואני מאמין בעולם מושגח. במצוות רופאיי אני ממשיך לעבוד, פשוט כך הם ציוו עלי וכך אני עושה. אני לא בא בטענות נגד המוות ונגד התקשורת - את שניהם אי אפשר לשנות".
ב-2009 הואשם וינרוט במתן שוחד ב"פרשת יהושע ויטה" - בכיר לשעבר ברשות המסים - כפי שפרסם לראשונה כתבנו גיא פלג. כתב האישום החמור ייחס לוינרוט גם עבירה של הלבנת הון: על פי כתב האישום, מערכת היחסים הקרובה בין השניים כללה קידום הדדי של אינטרסים הדדיים - ובמהלכה סיפק וינרוט "שירותי ייעוץ בתנאים מוזלים ולעיתים אף בחינם" - בתמורה להטבות שהעניק לו ויטה מתוקף תפקידו הציבורי.
לאחר מאבק משפטי ממושך, במהלכו ייצגו את וינרוט לא פחות מ-14 עורכי דין, הוא זוכה מכל האישומים - בעוד ויטה הורשע במרמה והפרת אמונים. זיכויו של וינרוט נחשב לכישלון כמעט חסר תקדים של הפרקליטות: השופט גלעד נויטל אמר במעמד הכרעת הדין כי "על אף הטענות שהועלו על ידי התביעה, לא הוכחה מעבר לספק הסביר אשמת השוחד".
ב-2011 התראיין וינרוט לחדשות 2 וסיפר על התקופה הקשה על ספסל הנאשמים: על השיחה בה נמסר לו כי יועמד לדין אמר "זה טלפון שלא שוכחים אותו - חוץ מבשורה על מוות או על מחלה קשה, זה הטלפון הקשה ביותר. יש בהתחלה מנגנון של חורבן נורא שאדם צריך להיזהר מפניו, לא להיגרר לתוך התוהו. ומיד אחרי זה מתפתח מנגנון חזק מאוד של הגנה. מנגנון של תגובה מעשית".
על סוללת עורכי הדין שייצגה אותו במהלך המשפט אמר: "הייתה התגייסות, ממש התגייסות לטובתי. השופטים שהכירו אותי תמכו בי לאורך כל הדרך. הם האמינו בי מן היום הראשון. דווקא בשדה שלי זכיתי לתמיכה שקשה לתאר אותה".
המשפט התנהל שנתיים ובמהלכו וינרוט חדל לייצג לקוחות: "אני גזרתי על עצמי מטעמים של היגיינה משפטית והיגיינה ציבורית לא להופיע בבתי המשפט בתקופה שבה אני הייתי נאשם והדרתי את עצמי מהאוניברסיטה". על זיכויו אמר: "השעה הזאת היא שעה של תודה. אני לא רוצה למהול בה שום דבר אחר".