במשרד המשפטים מאשרים כי מפכ"ל המשטרה רוני אלשיך הוא זה שיזם והעביר את העברת המידע המכפיש אודות המועמדים להחלפתו, כפי שנחשף במהדורה המרכזית. אלשיך עצמו טען בעת הפרסום המקורי כי היועצת המשפטית של המשטרה היא שהעבירה את המידע והוא לא היה מעורב במסירת החומרים. במכתב ששיגר היום לשוטרים ולשוטרות הבהיר כי אכן קיים פגישה עם היועמ"ש: "יש לי אמון מלא בתהליך".
לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו
"לפני מספר שבועות, עוד טרם פורסמו שמות המועמדים, פנה מפכ"ל המשטרה ליועמ"ש על מנת להתייעץ באשר לדרך הראויה של העברת מידע המצוי ברשותו של המפכ״ל אודות המועמד לתפקיד המפכ"ל הבא, לכשיוצג לאישור ועדת גולדברג", נכתב בהודעת משרד המשפטים. "בשיחה סוכם כי כל מידע רלוונטי יועבר בציר המקצועי של יועמ"ש משטרת ישראל מול המשנה ליועמ״ש לממשלה, עו"ד דינה זילבר, שמונתה מטעם היועמ"ש לרכז את הנושא, ושלצורך כך אף נפגשה עם מפכ"ל המשטרה לבקשתו".
במשרד המשפטים הבהירו כי "במסגרת התהליך, פנתה עו"ד זילבר ליועמ"ש המשטרה לצורך קבלת מידע רלוונטי בכתב, כאשר במוצאי השבת הקודמת, נשלחה תזכורת להזדרז עם העברת המידע. במהלך השבוע שעבר התקיים שיח של שאלות ותשובות, כאשר יועמ"ש המשטרה מבצעת בדיקות נוספות על פי שאלות שקיבלה עד להשלמת התהליך".
עוד הוסבר כי במקביל לשיח של יועמ"ש המשטרה, קיים היועץ המשפטי לממשלה, יחד עם פרקליט המדינה עו"ד שי ניצן ועו"ד זילבר, שיחה עם השר לביטחון הפנים לגבי המועמדים השונים, לשם בחינת מידע רלוונטי הנוגע להם: "לאחר השלמת הבחינה של הדברים, העביר היועץ המשפטי לממשלה את חוות דעתו המשפטית לשר לביטחון הפנים".
בתגובה לפרסום, שיגר המפכ"ל אלשיך מכתב לשוטרים ולשוטרות במשטרה. "בעקבות פרסומים מסולפים מהתקופה האחרונה, ובמיוחד מסוף השבוע האחרון, אודות מסמך שנשלח על ידי המפכ"ל ובו מידע מכפיש על המועמדים לתפקיד המפכ"ל, מצאתי לנכון להעמיד את הדברים על דיוקם", כתב. במכתב הסביר כי אכן קיים פגישה עם היועמ"ש כדי לוודא שכל מידע רלוונטי יועבר אליו - בניגוד לגרסתו המוקדמת.
לדברי אלשיך, תחילה תיכנן להעביר מידע אודות המועמד האחד שיוצג, במטרה למנוע פגיעה בפרטיות שני המועמדים הנוספים, אולם התבקש להעביר מידע על כל שלושת המועמדים הסופיים. "למותר לציין כי המידע מועבר כמות שהוא, ללא פרשנות או שיקול דעת", הדגיש. "שיקול הדעת נשאר בידי היועץ, השר ו-ועדת גולדברג. אין זה מתפקידה של משטרת ישראל להחליט מי ראוי להיות מפכ"ל".
"יש לי אמון מלא בתהליך שקיימה יועמ"ש משטרת ישראל, ברגישות שלו ובדיוק בדיווחים", המשיך המפכ"ל. "לצערי גורמים בתקשורת בחרו להציג את הדברים בצורה מעוותת, רחוקה מקשר אמיתי למסמך ולייחס מניעים זרים להעברת החומרים האמורים. הגם שהורגלנו, שגם כאשר אנו פועלים על פי החוק וביושרה מלאה הדברים מוצגים באופן הפוך לאמת, לאור הרגישות והעיסוק הפעם באנשינו אנו, מבשרו של הארגון - החלטתי לפרסם הבהרה מפורטת זו".