מפכ"ל המשטרה רנ"צ רוני אלשיך הגיב למתקפות האחרונות על המשטרה מצד סביבת ראש הממשלה. "המשטרה חזקה, לא ישפיעו עליהם בשום צורה", אמר. דבריו של אלשיך התפרסמו הבוקר (ראשון) בריאיון ל"ידיעות אחרונות".
לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות
"אני לא סופר שום דבר, הצבתי חומה. זו החלטה רציונלית שבסוף משפיעה מנטלית", אמר אלשיך בעת ביקור תמיכה בביתו שערכו נציגי "הוועד של השוטרים, הגמלאים והסוהרים". הדברים נאמרו בתום שבוע בו הכנסת העבירה בקריאה טרומית את החוק שימנע מהמשטרה להגיש המלצות בתום חקירות ועל רקע יוזמתו של ח"כ אמסלם מהליכוד לקצץ בשכר המפכ"ל.
"כל הסערות האלה מסביב לא ישפיעו על קבלת ההחלטות של המשטרה בשום תחום, בסוף המשטרה תיתן לאזרח את השירות הראוי שמגיע לו", אמר תוך שהוא רומז להצעתו של ח"כ אמסלם. "לכן אנו מקבלים כסף, גם המפכ"ל מקבל משכורת טובה בשביל הדבר הזה".
בהמשך התייחס המפכ"ל להשפעת הלחצים על השוטרים והחוקרים. "המשטרה חזקה, לא פונה ימינה או שמאלה", הבהיר. "אני ממש גאה בשוטרים, עם כל הסערות מסביב הם עושים עבודה מקצועית. לא זז אצלם שריר בפנים וכל הסערות מסביב לא ישפיעו עליהם בשום צורה".
אלשיך הוסיף כי הוא סומך על עבודתן המקצועית של מערכות החוק. "אני חושב שהמערכת נכונה ובריאה", הדגיש. "בסופו של דבר גם לא יהיו חלילה מוטיבציות יתר בפינה כזאת או אחרת, לא בגלל נטיות פוליטיות או שמישהו נורא רוצה להצליח".
במטה המאבק "הוועד של השוטרים, הסוהרים והגמלאים" הדהדו את דבריו של אלשיך ואף החריפו את הטון."יושבים להם מדושני העונג ומעבירים ביקורת על גוף שאמון על אכיפת החוק מתוך אמונה שהטחת האשמות במפכ"ל או בפקודיו יחלישו את המשטרה או את המאבק הצודק של אנשיה על הלנת השכר המתמשכת שלהם", מסרו. "עזות המצח בה הם נוהגים בכל הרבדים האפשריים חייבת להגיע לקיצה".
עוד הם הוסיפו כי "השוטרים והסוהרים עומדים בצומת הקרדינלית ביותר במדינה ועושים לילות כימים כדי לשמור על ביטחון האזרחים. הממשלה הזו דורסת ברגל גסה את הדמוקרטיה, את זכויותיהם של השוטרים הסוהרים והגמלאים ומבצעת 'חיסולים ממוקדים' לראש הארגון כדי להסית את האש מהבעיה האמיתית – התנהלותם שלהם".
בשבוע שעבר: "חוק ההמלצות" עבר בקריאה טרומית
הבוקר פרסמה תנועת "מפקדים למען ביטחון ישראל" יחד עם בכירים לשעבר במערכת הביטחון מכתב תמיכה במפכ"ל ובמשטרה. על המכתב חתמו גם ארבעה רמטכ"לים לשעבר, שלושה ראשי מוסד וכל מפכ"לי המשטרה הקודמים. "פגיעה במשטרה והעומד בראשה מהווה פגיעה בביטחון המדינה, אנו מודאגים מהניסיונות לפגוע בחוסנה של המשטרה ובעצמאותה המקצועית", נכתב.
ביום רביעי הכנסת אישרה בקריאה טרומית את "חוק ההמלצות" שיאסור על המשטרה להגיש המלצות לפרקליטות בעד ונגד העמדה לדין. ביום ראשון שעבר אישרה ועדת השרים לענייני חקיקה את הצעת החוק, בעקבות הסכמות שהושגו בין יו"ר הקואליציה ביטן לשרת המשפטים שקד לפיהן החוק יקודם רק בכפוף להסכמת המשרד לביטחון פנים.
על פי ההסכמות, החוק יתייחס רק לאי-פרסום המלצות המשטרה בתקשורת ויקבע כי בחקירות בהן יש פרקליט מלווה לא תהיה המלצה אלא רק סיכום דיון. החוק ישונה בכנסת רק בכפוף להסכמת שרת המשפטים שקד והשר לביטחון הפנים גלעד ארדן, ויחזור בחזרה לוועדת השרים לחקיקה לפני שיעלה קריאה ראשונה.