הם מתחבאים מאחורי השיחים בחסות החושך, מזנקים על עוברי אורח ומבהילים אותם ומיד לאחר מכן בורחים - כל זה כשהם מחופשים לליצנים מטילי אימה. תופעת הליצנים המפחידים שזורעים בהלה ברחובות ממשיכה להתפשט בקרב בני הנוער בישראל: אתמול נעצרו ארבעה בני נוער והיום (שלישי) אף נכנס לתמונה משרד החינוך.
לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו
על אף הסכנות הברורות שמתעוררות מהתופעה, נראה כי הנערים עצמם שבוחרים להפחיד את הציבור אינם רואים חומרה במעשיהם. "אני רואה בזה צחוק וכיף להפחיד את הילדים", מסביר צחי בן ה-16, שמסתובב בימים האחרונים ברחובות יבנה כשהוא מחופש לליצן. "אני לא עושה שום נזק. אל תפחדו ממני".
בשיחה עם חדשות 2 Online מסביר צחי כי הוא וחבריו בעיר החליטו להצטרף לטרנד מעורר הדאגה לאחר שצפו בסרט האימה "IT" ("זה") שיצא באחרונה לאקרנים וכן לאור הסיקור החדשותי של התופעה שהחלה להתפשט בארץ ובעולם. "חשבנו על זה בהתחלה ואז כשראינו שיש עוד, החלטנו להצטרף גם", הוא מספר.
"לקחתי בלונים, כתבתי עליהם 'הייתי פה' ופיזרתי אותם ברחבי יבנה. זה מכניס אנשים לפאניקה", מתאר צחי בגאווה. בהמשך הוא אף סיפר כי אביו נסע לפני כמה ימים לעפולה כדי להפחיד את התושבים המקומיים כשהוא עוטה על ראשו מסיכת ליצן.
לדבריו, הוא וחבריו יוצאים למסעות ההפחדה מתוך בידור עצמי, אך בעיקר בשל חוסר מעש. "אני עושה את זה בגלל שמשעמם, אני לא באמת בקטע של לרצוח אנשים", הוא מבהיר. כשנשאל על המעורבות של המשטרה בנושא, השיב צחי כי "אנחנו לא מפחדים מהמשטרה כי אנחנו לא עושים משהו שהוא לא טוב. אנחנו רק עם בלונים ומצלמה. אנחנו לא רוצחים".
נתקלתם בליצן? "תתרחקו ותתלוננו"
לאור התפשטות התופעה המדאיגה, משרד החינוך פרסם היום הנחיות למורים כיצד להתמודד עם אירועים דומים. במכתב שהוציא השירות הפסיכולוגי-ייעוצי לבתי הספר, ההנחיה לצוותים החינוכיים היא לקיים שיח בנושא בכיתות "במקומות בהם עולה צורך" - לקראת היציאה לחופש סוכות וגם לאחר מכן.
"בשבועות האחרונים אנו מקבלים דיווחים מתלמידים על מקרים בהם צעירים ובני נוער מתחפשים לליצנים, יוצאים לרחובות, אורבים לאזרחים ולילדים על מנת להפחיד את הציבור ולעורר פחד", ציינו במשרד החינוך. "ההנחיה היא לקיים שיח המאפשר מודעות לתופעה והגברת הערנות לצד מתן מידע וכתובות של פנייה לעזרה. משרד החינוך אף מעודד את ההורים לקיים שיח עם ילדיהם בנושא זה".
במכתב סיפק השירות הפסיכולוגי ייעוצי מספר דגשים להתמודדות עם חששות התלמידים: "במידה והוחלט על קיום השיח חשוב להדגיש ולקחת בחשבון את גילם של התלמידים – יש להתאים את השיח לשלב ההתפתחותי בו הם נמצאים ולא לעורר בהלה אלא להעביר מסרים מרגיעים שיגבירו את תחושת המוגנות". במשרד החינוך הבהירו כי הפחדה ואיום הם אלימות, ועודדו להגיש תלונה במשטרה במקרה הצורך.