אנחנו מתעוררים עם קפה בבוקר, שותים אותו במשרד בצהריים ועוד אחד בערב בבית הקפה השכונתי. מכונות הקפה הביתיות שכבשו את ישראל בשנים האחרונות עם הקפסולות הצבעוניות, רק הגבירו את המגמה - אבל מה עושים עם מאות הטונות של הפסולת שהם מייצרים? בניסוי חדש של חברת נספרסו עם יקבי הר גלילי יאספו את שאריות הקפה שנותרו בקפסולות ויהפכו אותם לקומפוסט.
לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לדף הפייסבוק שלנו
במרכז המחזור של נספרסו במודיעין ממחזרים מידי שנה יותר מ-10 מיליון קפסולות. עד עכשיו האלומיניום עבר לתעשייה והקפה, לפח. עכשיו, ישתמשו בקפה לדשן אורגני, שמשמש כמצע גידול לכרמי ענבים. "הייחודיות שלו זה שהנוסחה ואיכות החומר טובה", אמר ברק וסטריש, כורם משגב עם. "זה אמור לתת לגפן את מה שחסר לה בצורה אורגנית טבעית וטובה".
בתוך הקפה יש נתרן, מינרלים, ויטמינים וברזל שמועילים לצמח, ובמקרה הזה גם טובים לענבי היין. עכשיו מקווים שמשהו מהארומה המיוחדת של הקפה גם יעבור בסוף לענבים. בשביל התשובה הסופית נצטרך להמתין לפחות עוד שנה כשיסתיים הליך ייצור היין והוא יעבור לבקבוקים. ובלי קשר לטעם ואיכות היין - עד אז יחסכו בדרך הזאת, הרבה מאוד זבל.