פרס מפעל חיים לשופטת בית המשפט העליון האמריקני רות ביידר גינסבורג שתגיע לישראל בקיץ כדי לקבל את הפרס היוקתי. קרן פרס בראשית (Genesis Prize) הודיעה היום (רביעי) כי השופטת נבחרה לכלה הראשונה של פרס מפעל חיים (Genesis Lifetime Achievement Award) המוענק לרגל שנת הפעילות החמישית של פרס בראשית, אותו כינה מגזין "טיים" כ"פרס נובל היהודי".
לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו
השופטת גינסבורג הייתה האישה הראשונה שזכתה במינוי של פרופסור קבוע בבית הספר למשפטים באוניברסיטת קולומביה, והאישה השנייה שמונתה לבית המשפט העליון של ארצות הברית. היא השופטת היהודייה השישית בבית המשפט העליון ומחזיקה בשיא של משך הכהונה.
היא מונתה לבית המשפט לערעורים של מחוז קולומביה בידי הנשיא ג'יימי קרטר בשנת 1980. 13 שנים לאחר מכן הצטרפה לבית המשפט העליון האמריקני כמינוי של הנשיא ה-42 ביל קלינטון. היא ידועה בעבודתה המשפטית פורצת הדרך בתחום זכויות האזרח וזכויות הנשים וזכתה להכרה בתחום המשפט והמחקר, וניהלה בין היתר שורת תיקים בולטים שסייעו לבסס את עקרון שוויון ההזדמנויות וחיזקו אותו.
"כבוד גדול להוקיר אגדה חיה"
את הפרס יעניק לשופטת גינסבורג נשיא בית המשפט העליון לשעבר פרופסור אהרן ברק באירוע חגיגי שיתקיים בתל אביב בתחילת יולי 2018. היא נבחרה לקבל את הפרס בידי חמשת הזוכים בפרס בראשית עד כה: ראש עיריית ניו יורק לשעבר מייקל בלומברג (2014), השחקן מייקל דאגלס (2015) , הכנר ופעיל למען בעלי מוגבלויות יצחק פרלמן (2016), הפסל והפעיל למען זכויות הפליטים אניש קאפור (2017), ונטלי פורטמן שזכתה ב-2018.
"מדובר בכבוד גדול וזכות גדולה – להוקיר אגדה חיה, שעשתה כל כך הרבה כדי להפוך את העולם שלנו למקום טוב יותר", אמר מייסד שותף ויו"ר קרן פרס בראשית סטן פולובץ. "אנו מצפים לביקורה בישראל, מדינה שבה היא זוכה לכבוד ולהערצה".
"תרומתה הבולטת לפיתוח חברה הוגנת וצודקת, המספקת הזדמנות שווה לכול, הופכת אותה למודל לחיקוי מושלם ליהודים צעירים", נמסר בהודעה משותפת של חתני הפרס. "במשך עשרות שנים הייתה לפעילותה השפעה מעצבת על החברה בארצות הברית ומחוצה לה. אנו מכבדים את השופטת גינסבורג כנציגה מצטיינת של העם היהודי, המחויבת לערך של תיקון עולם, אשר תרמה תרומה מתמשכת לציוויליזציה האנושית, והיא גודמה ומופת לכישרון ולהישגים. השופטת גינסבורג היא מקור ההשראה לא רק ליהודים, אלא גם לאנשים מכל הדתות והלאומים בעולם כולו".