פגישתם הערב (שלישי) של מנכ"ל טבע עם ראש הממשלה, שר האוצר ושר הכלכלה גררה תגובות קשות מהעובדים, לאחר שנודע כי בחברה נחושים להמשיך עם הליך הפיטורים. שר הכלכלה אלי כהן הגיע לאולפן "שש עם עודד בן עמי" והתייחס לפגישה: "הוא הביע חשש שטבע תגיע לפשיטת רגל אם לא יישם את תכנית הפיטורים". דובר ההסתדרות: "נמשיך במאבק על צמצום מספר המפוטרים".
לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות
השר כהן סיפר כי מנכ"ל טבע סיפר כי לאחר ההשקעות הכושלות של החברה במשך השנים, המצב הוא רע מאוד. "אנחנו הבהרנו בצורה מפורשת שהעובדים לא קיבלו את ההחלטות אלא ההנהלה", אמר. "אנחנו נמשיך בנחישות לבוא ולעבוד גם אחרי הקושי של היום, לבוא ולראות איך מסייעים לעובדי טבע".
"לממשלת ישראל אסור להיכנע לתכתיבים של מנכ"ל טבע ולהגיב בצורה רופסת", אמר דובר ההסתדרות יניב לוי וקרא לחברי הדירקטוריון לעשות חשבון נפש בעקבות הפיטורים. "על הממשלה להעביר בהקדם חקיקה שתשמור על מעמד האדם העובד ותקשר בין מערך המיסוי וההשקעות לבין התעסוקה בישראל. חברי דירקטוריון טבע צריכים לעשות לעצמם חשבון נפש".
ראש עיריית ירושלים ניר ברקת, ביטל הערב את פגישותיו וחבר ליו"ר ההסתדרות במרחב ירושלים ולעובדי מפעל טבע בהר חוצבים. ראש העיר מתבצר יחד עם העובדים במפעל.
לאחר הפגישה בין הצדדים פרסמה חברת טבע הצהרה הכוללת את דבריו של המנכ"ל שולץ. "כמנכ"ל של חברה אשר נמצאת בבעלות משקיעים גלובליים, עלינו לוודא שכל ההחלטות שאנו מקבלים נשענות על בסיס פיננסי וכלכלי", אמר המנכ"ל. "צעדים אלה כואבים, אך הם חיוניים להבטחת עתידה של טבע. אנו מחויבים ליישם את התכנית בכל פעילויותינו הגלובליות - בארה"ב, באירופה, בשווקים הצומחים, וגם בישראל - באופן הוגן ומכבד".
שולץ סיפר כי החברה תמשיך עם מהלך הפיטורין. "לצערנו, לא יכולנו להיענות לבקשת ראש הממשלה והשרים להימנע מסגירת המפעל בירושלים והחברה תמשיך בתהליך המדורג לסגירת האתר עד סוף 2019", אמר. "טבע תשתף פעולה באופן מלא עם הצוות שהוקם מטעם ראש הממשלה בכדי לסייע לעובדים שיעזבו את החברה במציאת פתרונות תעסוקה חלופיים, ליווי והכשרה".
"בכדי שטבע תישאר חברה ישראלית שתמשיך ותצמח בישראל ובכדי שתרומתנו המשמעותית לכלכלת ישראל תימשך, עלינו קודם כל להציל את החברה", הסביר שולץ. "אני מחויב לשמור את המטה העולמי של טבע בישראל, ובכלל זה את לשכתי. אני מחויב לשמר נוכחות חזקה של מחקר ופיתוח וכן לשמר את מרבית הייצור הקיים היום בישראל גם בעתיד".
מלשכת ראש הממשלה נמסר: "בפגישה דרשה הממשלה להשאיר את המפעלים בירושלים. מנכ"ל טבע לא נענה לדרישה, אך הציע לעבוד יחד עם הממשלה כדי להכשיר עובדים ולחפש פתרונות תעסוקה חלופיים לרוב העובדים במפעלים שייסגרו.
בפגישה סוכם על הקמת צוות משותף לטבע ולממשלה, במטרה למצוא פתרונות הכשרה לעובדים. מנכ"ל טבע חזר על התחייבותו לשמור על מטה החברה והמו"פ של טבע בישראל".