גם הערב (שבת), כמו ב-51 השבתות הקודמות, נערכת בפתח תקווה מחאה נגד השחיתות. ההפגנות, שהחלו ליד ביתו של היועץ המשפטי לממשלה אביחי מנדלבליט והועברו לכיכר גורן, נמשכות במקביל להתקדמות בחקירות נתניהו. מאות הגיעו לפתח תקווה להפגנה השבועית, ומנגד התאספו עשרות פעילי ימין למחאת נגד.
לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו
ההפגנה השבועית נערכת תחת הכותרת "אנחנו כאן כבר שנה, ממשיכים עד למיגור השחיתות". המארגנים, בהם מני נפתלי ואלדד יניב, הצהירו: "ממשיכים נגד השחיתות השלטונית ובעד השוויון בפני החוק".
בחודש שעבר קבעו שופטי העליון כי המפגינים בפתח תקווה לא יידרשו לבקש מהמשטרה רישיון להפגין. במשך השבועות שקדמו להחלטה הוגבל מספר המשתתפים בהפגנה השבועית בפתח תקווה ל-500 איש, בעקבות צו ביניים שהוציאו השופטים.
השופטים חיות, פוגלמן ודנציגר קבעו כי אין מקום להתנות את המשך קיומן של ההפגנות בכיכר גורן בפתח תקווה בקבלת רישיון מראש. השופטים גם קבעו פה אחד כי יש לאפשר את המשך קיום ההפגנות, גם תוך התחשבות במספר המשתתפים שגדל והגיע ל-2,500 איש בשיא ההפגנות, לפי הערכות המשטרה.
פסק הדין קבע למעשה כי היועץ המשפטי לממשלה אינו חסין מביקורת ציבורית - והביקורת מותרת ולגיטימית במדינה דמוקרטית. על כן, "אין למצוא טעם לפגם במחאה המופנית כלפי היועץ המשפטי לממשלה בעניינים הנוגעים למילוי תפקידו ואין לקבל תיאור של מחאה כזו, בין אם היא מוצדקת ובין אם לאו, כהפעלת לחץ פסול או כעבירה פלילית".
"אין די בכך שהפגנה גורמת לאי נוחות, אפילו אי נוחות רבה, כדי לאסור על קיומה", הוסיפו השופטים. "ככל שהציבור בישראל חפץ חיים בדמוקרטיה עליו לסגל לעצמו, כבכול מדינה מתוקנת, רמת סיבולת ויכולת הכלה של הפגנות, על אף הפגיעה בשגרת החיים ואי הנוחות הכרוכה בהן לעיתים. ביקורת על רשויות המדינה ועל אישי ציבור היא נשמת אפה של הדמוקרטיה ואין לך רשות או איש ציבור במדינה דמוקרטית החסינים מביקורת. היכולת לבקר את השלטון היא מאפיין בסיסי של הדמוקרטיה", סיכמו.
עם זאת, שלושת השופטים אפשרו למשטרה להציב תנאים לקיום ההפגנות "לשם שמירה על הסדר הציבורי במקום ולשם מניעת פגיעה ברגשות הדת של תושבי השכונה. המשטרה רשאית לבחון בעתיד את המשך ההפגנות בכיכר גורן ככל שיהיה שינוי נסיבות אשר יצדיק זאת", הוסיפו.