מחאת המתנגדים למתווה הנכים נמשכת: מפגינים חסמו הבוקר (שלישי) את הכניסות הראשיות לנמל אשדוד בשערים 1 ו-5, למשך יותר מחמש שעות. לאחר הידברות בין המשטרה והנמל למפגינים, נפתחה החסימה והתנועה חזרה לסדרה. נמל אשדוד הודיע כי כניסת המשאיות והמטענים למתחם חודשה: "חסימת השערים וצירי התנועה המרכזיים לנמל החלה בשעה 6:00 הבוקר והיא שיבשה את העבודה ברציפים באופן קשה וגרמה נזקים גדולים ופערים משמעותיים בכל הנוגע לטעינה ופריקה של מכולות".
לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו
דובר "נכים הופכים לפנתרים" הודיע כי "ממשלת ישראל ממשיכה בעמדותיה להתעלם ולא להיענות לדרישות הנכים". הרקע למחאה הוא ההסכמה על העלאת הקצבאות שהושגה בלילה שבין יום חמישי לשישי בשבוע שעבר - צעד שגרר התנגדות מצד חלק מהארגונים הפעילים.
אייל כהן, מוביל מאבק הנכים הופכים לפנתרים, אומר כי "כל עוד ממשלת ישראל תתעלם ממצבם הקשה של הנכים בישראל, הנכים יחסמו כל פינה במדינה וישתקו את התעשיה בישראל". הוא מסר כי "זו רק התחלת המדרגה ויהיו חסימות נוספות מסוג זה".
חברי קבוצת "הנכים הופכים לפנתרים" ביצעו מספר חסימות בימים האחרונים כמחאה על המתווה שהוסכם. אתמול חסמו חברי הקבוצה את כביש 1, שלשום חסמן את כביש ואת מחלף הסירה. "אנחנו דוחים את המתווה על הסף, קוראים לכל הנכים להצטרף אלינו", נמסר מהארגון. כבר לאחר חתימת המתווה הודיעו כי: "בהמשך לפרסומים בדבר הגעה להסכמה על מתווה לפתרון משבר המאבק על קצבאות הנכים בין ארגוני הנכים לממשלה אנו מבקשים להודיע שאנחנו לא מתעדכנים באמצעות הודעות לעיתונות ומצפים לקבל בהקדם מסמך מסודר המפרט את ההסכמות המלאות".
על פי הודעת "הנכים הופכים לפנתרים", יהודה דורון - יו"ר ארגון נכי הפוליו - עזב את שולחן המשא ומתן מכיוון שקצבת הנכים הגמלאים לא תעלה ותישאר 2,342 שקלים. "למיטב ידיעתנו ההסכם רצוף 'חורים' ואינו נותן מענה מלא ואמיתי למצוקות הנכים", הוסיפו. "בנוסף לכך, ובמיוחד לחוסר האמון הטוטאלי שלנו בממשלת ישראל המאבק ממשיך ללא כל שינוי. אם מישהו העלה בדעתו שבעקבות הודעה פרסומים בתקשורת אנחנו נעצור את המאבק אז הוא טועה".
לפי ההסכם, העלאת קצבת הנכות תחל מינואר 2018 ותסתיים עד לינואר 2021. הקצבאות לאור ההסכם החדש ינועו בין 2,100 שקלים למי שיש 60% אי כושר השתכרות ויגיעו עד ל-4,500 שקלים עבור הנכים במצב הקשה ביותר הזקוקים להשגחה צמודה. בנוסף, הקצבה תוצמד לשכר הממוצע במשק והסכום שאפשר יהיה להשתכר מבלי לפגוע בסכום הקצבה יעלה מ-2,800 שקלים ל-4,300 כשהממשלה התחייבה לשקול בחיוב העלאה נוספת לסכום של 5,300 שקלים אם ימצאו בסוף התהליך השפעה חיובית.
עוד סוכם על הוספה של 150 מיליון שקלים להגדלת קצבאות הנכות לילדים, תוספת של 300 מיליון שקלים לשמירה על קצבת הנכות מבלי לוותר על קצבת הזיקנה, ותוספת של 75 מיליון שקלים עבור עידוד תעסוקת נכים. סך הכל, העלות לכלל ההטבות תעמוד על 4.2 מיליארד שקלים בשנה.
"אני מברך על ההסכמות עם ארגוני הנכים שהושגו בערב יום הכיפורים. זהו הסכם היסטורי שיביא לשיפור דרמטי במצבם של בעלי המוגבלויות בישראל", כתב אתמול ראש הממשלה בעמוד הפייסבוק שלו. "ההסכם מבטא את העקרונות ששר האוצר משה כחלון ואני התווינו מתחילת הדרך".