עונת הרחצה אמנם מאחורינו, אבל יש סיבה להיות אופטימיים: שיפור מרשים חל השנה בכל מה שנוגע לניקיון החופים - עונת 2017 הייתה הנקייה ביותר מאז תחילת מדד "חוף נקי", כשכמעט מחצית מהחופים היו נקיים לפחות 70% מהזמן, לעומת 20% בלבד בשנת 2015. הרשויות החופיות הנקיות ביותר היו: אילת, אשדוד, תל אביב-יפו, ג'סר א-זרקא ובת ים. הרשות החופית המלוכלכת ביותר הייתה גן רווה.
לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו
את הגורמים לעלייה המשמעותית בניקיון החופים אפשר לייחס, שוב, לתקציב ופיקוח. השנה שילש המשרד להגנת הסביבה את הסכום המתוקצב לתכנית "חוף נקי", והקצה 8.6 מיליון שקלים לרשויות שבתחומן נמצאים חופים בלתי מוכרזים. בנוסף, המשרד פנה לכלל הרשויות החופיות להשתתפות בפיילוט לתגבור פעולות אכיפה על ידי המשטרה. סך התקציב לנושא עמד על כ-111 אלף שקלים. לצד זאת, המשרד קידם קמפיין הסברה נרחב שכלל גם פעילויות שטח וניקיון לאורך חופי ישראל.
הפסולת בים ובחופים מהווה מפגע אסתטי, בריאותי ובטיחותי לציבור ולבעלי חיים ימיים וחופיים. על פי ההערכות, מדי שנה מושלכים לימים ולאוקיינוסים כ-8 מיליון טונות של פלסטיק. המקור של 60% מהפסולת הזו הוא במקורות יבשתיים, כלומר בציבור לא אחראי המבלה בחופים ומותיר אחריו לכלוך כמו בקבוקי שתייה, כלים חד פעמיים, קשיות שתייה, שקיות ניילון, בדלי סיגריות, שאריות מזון ועוד.
תוכנית "חוף נקי" של המשרד להגנת הסביבה פועלת משנת 2005 במטרה למזער את מפגע הפסולת הימית בישראל ולהביא לניקיונם של החופים והים בהתאם למחויבות הבינלאומית, לטובת הסביבה והציבור בישראל.