גם פקחי המכס הוותיקים השתאו בשבוע שעבר אל מול היקף חריג ונדיר של קורקינטים חשמליים לא חוקיים שיובאו לארץ. במכשירים האלה יש טריק, שמאפשר בקלות רבה לעקוף את המגבלה החוקית של 25 קמ"ש ולהגיע למהירות כפולה, מסוכנת מאוד, של 50 קמ"ש.

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לחדשות 2 בפייסבוק

מדובר בכמות עצומה של יותר מ-2,000 קורקינטים חשמליים בשווי של כמעט 20 מיליון שקלים שהוברחו ונתפסו בשבוע אחד בלבד - רגע לפני שהגיעו לחנויות, והכל מתחת לאף של משרד התחבורה. כפי שתראו בתיעוד, לא צריך להתאמץ כדי למצוא מכשירים כאלה בחנויות כבר היום, עם או בלי מבצעי אכיפה של המשטרה ומשרד התחבורה.

אלא שהענף משתנה, ואל התחום נכנסו לאחרונה גרסאות חדשות שהופכות את הכלי למסוכן יותר. לאחרונה נכנסה לתוקף תקנה חדשה, המאפשרת לייבא כלים שמגבילים את מהירות הנסיעה עד 25 קמ"ש, אלא שהיבואנים מצאו דרך לעקוף את התקנה והציפו את הרחובות בקורקינטים מהירים, מסוכנים ובלתי חוקיים.

סיור קצר בחנויות מגלה עד כמה השוק פרוץ, עד כמה חוסר האכיפה של משרד התחבורה זועק לשמיים. "מותר עד 25 קמ"ש", מסבירים באחת החנויות. "אנחנו פה לא מוכרים, אפנה אותך למישהו שמוכר, אבל תכיני חבילה".

"זה בכוונה להונות את מכון התקנים", טוענים בחנות אחרת. "זה מתוכנן על 12 קמ"ש ויש לנו אפשרות בלחיצה מאוד פשוטה שכל ילד יכול לעשות להגיע ל 56 קמ"ש".

מהירים יותר ומסוכנים יותר (צילום: חדשות 2)
מהירים יותר ומסוכנים יותר | צילום: חדשות 2

הכלי המסוכן הזה ממשיך לגבות קורבנות: על פי נתוני עמותת אור ירוק כ-60 בני אדם נפגעו מתחילת השנה בתאונות שבהן היו מעורבים קורקינטים חשמליים. שלושה בני אדם נהרגו בשנים האחרונות. בתיעוד נוסף, נראה צעיר ללא קסדה כפי שמתחייב בחוק רכוב על קורקינט חשמלי נוסע בכביש עירוני במרכז הארץ נגד כיוון התנועה ובאור אדום.

אל מול הסכנה המתגברת אומרים במשרד התחבורה: "אנו עורכים מבצעי אכיפה שוטפים, מחרימים מאות קורקינטים חשמליים לא חוקיים מחנויות ובתי מסחר ומגישים תביעות משפטיות. מה שנתפס במכס ואינו עומד בדרישות החוק מושמד לאחר קבלת פסק דין של בית המשפט".