"ממשלת ישראל היא ממשלת טרור המנצלת את האירועים שאנחנו גינינו בתוקף כדי להכריז עלינו כארגון טרור" - כך מאשים מנהיג הפלג הצפוני של התנועה האיסלמית, השייח' ראאד סלאח. בעקבות החלטת הקבינט להוציא מחוץ לחוק את הפלג הצפוני, הבטיח היום (שלישי) סלאח כי "שום דבר לא יעצור אותנו וימנע מאיתנו להמשיך את דרכנו למען אל אקצא ולמען האסלאם".
רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק
לדברי סלאח, "ההחלטה הזו היא החלטה שהתקבלה בפגישה של קרי עם נתניהו, ובהתערבות של אישיות ערבית שאנחנו מכירים היטב". עוד הדגיש המנהיג כי "אנחנו מדברים כאן על סגירה של עמותות, בתי ספר, אמצעי תקשורת ומוסדות אחרים של התנועה".
מוקדם יותר היום התכנסה ועדת המעקב של ערביי ישראל בעקבות החלטת הקבינט להוציא מחוץ לחוק את הפלג הצפוני של התנועה האסלאמית. במהלך ישיבת הוועדה הוחלט לפתוח בשביתה כללית במגזר הערבי ביום חמישי הקרוב. כמו כן הוחלט לערוך הפגנות ברחבי הארץ של בשבוע הבא.
יו"ר הוועדה, מוחמד ברכה, האשים במהלך הדיון כי מדובר בהחלטה פוליטית של ראש הממשלה בנימין נתניהו. "אנחנו נגד טרור ורצח אזרחים, וראש הממשלה ניצל את מה שקורה באירופה כדי להתבכיין מול העולם", טען ברכה. "אם ישראל לא רוצה שנפעל לפי החוק, איך נפעל, באופן מחתרתי? גם אם יוציאו את כולנו מחוץ לחוק נמשיך לפעול".
סגנו של ראאד סלאח: "נמשיך לשרת את האסלאם"
בתנועה האסלאמית גינו את המהלך ואמרו כי למרות החלטת הקבינט פעיליה ימשיכו בדרכם. "זו דרכנו, דרך האסלאם שאנחנו גאים בה ונמשיך בה", אמר סגן ראש הפלג הצפוני בתנועה, כמאל חאטיב, לאחר ששוחרר מחקירת המשטרה הבוקר. "לא החקירה ולא המעצר יחרצו את גורלנו. אולי הוציאו אותנו מחוץ לחוק, אבל זה לא יעצור אותנו מלהגן על מסגד אל אקצא".
"באו אלי הביתה לפנות בוקר וזימנו אותי לחקירה שתיערך רק בבוקר, זאת החוצפה של משטרת ישראל", הוסיף חאטיב. "לא נחקרתי בסופו של דבר, אבל הבהירו לנו שאנחנו תנועה בלתי חוקית. לפי החלטה זאת אסור לנו לפעול ולהתכנס. הדבר הזה לא יעצור אותנו, אנחנו משרתים את האסלאם ולא נוותר על הזכות הזאת. ישראל ניצלה את מה שקרה בצרפת במטרה לקשור בין דאע"ש לתנועה האסלאמית. אנחנו הראשונים שיצאנו נגד דאע"ש".
חברי הכנסת מהרשימה המשותפת אחמד טיבי ואוסאמה סעדי זעמו על החלטת הקבינט ואמרו כי "מדובר בהחלטה נואשת ואומללה של ממשלה קיצונית האחראית להידרדרות בשטח".
השניים ציינו כי התנועה האסלאמית היא חלק אינטגרלי וחשוב מהפסיפס הפוליטי-חברתי של החברה הערבית-פלסטינית בארץ. "מבחינת תזמון הפרסום אין ספק שיש כאן ניצול ציני של הפשע הנתעב בצרפת", הם הוסיפו.
הרשימה המאוחדת: "נפנה למוסדות בינלאומיים"
יו"ר הרשימה המשותפת, ח"כ איימן עודה, תקף את ראש הממשלה נתניהו בעקבות המהלך: "נתניהו ממשיך לנסות להבעיר את השטח וליצור הסלמה נוספת על ידי הסתה נגד תנועה פוליטית שכל פעילותה נמצאת תחת מסגרת חופש הביטוי. מדובר בהחלטה שנבחרה לצורכי אסטרטגיה, תזמון ההחלטה מראה כי נתניהו רוצה למצב את הסכסוך כסכסוך דתי. לא מדובר ביותר מרדיפה פוליטית, אנטי דמוקרטית, כחלק מקמפיין הדה לגיטימציה של ממשלת נתניהו נגד הציבור הערבי במדינה".
ח"כ יוסף ג'בארין מהרשימה המשותפת אמר בתגובה להחלטה כי מדובר ברדיפה פוליטית מסוכנת. "ההנהגה של הציבור הערבי בישראל מאוחדת בגינוי צעד זה ומזהירה מפני השלכותיו הקשות על הפעילות הפוליטית של האזרחים הערבים", ציין ג'בארין.
"מדובר בדיכוי פוליטי ודתי, שמהווה גם פגיעה קשה בשירותי דת, רווחה וחינוך שהתנועה מספקת לכל התושבים הערבים", הוסיף ח"כ ג'בארין. "אנו ניזום פעילות מחאה במסגרת ועדת המעקב העליונה של האוכלוסייה הערבית ונפנה גם למוסדות בינלאומיים כדי להגן על מעמדנו וזכויותנו".