הקרב בין משרד האוצר לעיריית ירושלים מסלים - על גבם של העובדים: במהלך החודש האחרון הסתמן פתרון למשבר שפרץ בין שר האוצר משה כחלון לראש עיריית ירושלים ניר ברקת, לאחר שסוכם על תקציב פיתוח לירושלים. למרות זאת, בעיריית ירושלים טענו הבוקר (רביעי) ל"היעדר סיוע" מצד משרד האוצר - והחלו בפיטורים המוניים.
רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק
העירייה שלחה מכתבי פיטורים ל-170 עובדי מערך הניקיון בעיר. בעירייה הזהירו כי כ-2,000 עובדים נוספים יפוטרו בכל העיר, בעקבות קיצוץ רוחבי בתקציב העירייה ובתמיכות במוסדות התרבות, הרווחה והחינוך. יו"ר ועד עובדי העירייה ציון דהאן איים בתגובה שאם יפוטר אחד מתוך 2,000 העובדים הקבועים של העירייה הוא ישבית אותה מיידית. יש לציין כי דהאן והוועד אינם קשורים לעובדי הניקיון שמועסקים בקבלנות.
ראש העיר ניר ברקת הסביר את המהלך: "ההחלטה קשה מנשוא, אך לצערי לא נותרה לנו ברירה. סירוב האוצר להעביר תקציבים לירושלים לא מאפשר לנו להמשיך את השירותים שהעירייה מספקת ואנו נאלצים לנקוט בצעד הקשה ביותר ולפטר עובדים הנחוצים לנו ולקצץ קשות בתמיכות העירייה במוסדות הרווחה, החינוך והתרבות שמשמעותם פיטורים של עוד אלפי עובדים בעיר".
בהסתדרות זעמו: "האוצר אישר תקציב"
"בתקופה של טרור ציפינו לקבל חיזוק נרחב יותר ולא כתף קרה. ללא העברת התמיכה הממשלתית לירושלים, לא יהיה מנוס מקיצוצים כואבים נוספים אשר יביאו לפגיעה נוספת וקשה בבירת ישראל ומעמדה ויפגעו קשות בכל תושב ותושב", הוסיף ברקת. בעמוד הפייסבוק שלו הוסיף ברקת: "זה אחד הימים הקשים בחיי, אך לצערי לא נותרה לנו ברירה"
מההסתדרות נמסר בתגובה לצעדי העירייה: "מבדיקה שערכה ההסתדרות עם הנהלת משרד האוצר התברר באופן חד משמעי שמשרד האוצר אישר להנהלת עיריית ירושלים להמשיך ולהעסיק את עובדי התברואה ואף אישר את קליטת העובדים ממעמד של עובדי קבלן למעמד של עובדים בהעסקה ישירה. אנו מצרים על כך שעיריית ירושלים בוחרת לנהל את הקרב על תקציב העירייה מול משרד האוצר על גבם של כ-200 עובדים קשי יום".
הקיצוץ צפוי לפגוע לא רק בשירות לאזרח, אלא גם באבטחה - למרות הפיגועים הרבים בעיר: במידה והעירייה לא תקבל עד היום (חמישי) התחייבות תקציבית למימון תוספת האבטחה למוסדות החינוך, יבוצע קיצוץ בשעות האבטחה למצב שהיה לפני תחילת גל הטרור בעיר - כך על פי הודעת העירייה.
השלכות נוספות של הקיצוצים: פגיעה בתמיכה בנוער מחוסר בית, קיצוץ חריף בתכנית חילוץ מעוני שתפגע ב-400 משפחות, ביטול תכניות תמיכה בקשישים וסיוע למוסדות רווחה, עצירת פיתוח ותחזוקת גינות וכבישים, ייבוש חצי מהגינות בעיר, החלת עלייה בתשלומי ההורים בתיכונים, קיצוץ יום לימודים ארוך וביטול פעילויות חינוכיות.