"במדינה כמו ישראל, לשוטר מותר להשתמש בכוח סביר כדי לבצע את תפקידו. זה נתון שלאדם מן הרחוב קשה מאוד לעכל" - כך אמר היום (חמישי) ראש המחלקה לחקירות שוטרים עו"ד אורי כרמל, שדיבר על יחסים בין המשטרה לאזרחים.
רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק
בכנס החורף של לשכת המבקרים הפנימיים, אמר עו"ד כרמל כי "עבודת מח"ש היא מטבע עם שני צדדים. מחד, מניעת התעמרות כלפי מי שאין לו את הכלים הדרושים, דוגמת: האריתראי בתחנה המרכזית, הפלסטיני במחסום, הגנב שנלקח לניידת והוכה. ומאידך, החובה להגן על השוטר שיוצא למשימה לא פשוטה ולעיתים רבות מסכנת חיים. זו שליחות מסובכת ומורכבת".
ראש מח"ש טען כי בישראל אין כבוד לשוטר, למורה או למבקר הפנים. "השימוש בכוח נראה בעייתי פעמים רבות, אך בבדיקה ניתן להבין שהחשיבה הסובייקטיבית של השוטר היא אם היה איום על חייו. מצדנו זה מחייב רגישות רבה מאוד כדי לא לשתק את יכולת השוטר לחתור למגע ולעשות את עבודתו".
כרמל הדגיש כי היעד החשוב ביותר של מח"ש הוא מיצוי חקירה: "הדרישה שלי היא להגיע לחקר האמת ללא קשר לתוצאות - העמדה לדין פלילי, משמעתי או חוסר אשמה".
הוא הציג נתונים לגבי שנת 2014 ואמר: "הגענו להישג של 64% מיצוי חקירה". לדבריו, למעלה מ-1000 שוטרים נחקרו באזהרה, כשב-30% מהמקרים נמצא כי יש להעמיד לדין פלילי או משמעתי. 80% מהמקרים הסתיימו בהרשעה.