בסוף השבוע האחרון הלך לעולמו הח"כ והשר לשעבר יוסי שריד בגיל 75. רבים, מכל קצוות הקשת הפוליטית, ספדו לאיש שידע ליצור חברויות עם אנשים מכל חלקי החברה והקשת הפוליטית. אחד מהידידים שצבר במשך השנים הוא הרב יוסי שריד, בן גילו. ההיכרות בין השניים נוצרה די במקרה, כאשר השניים עמדו בראש גופים עם שם זהה - מרצ. בריאיון לחדשות 2 Online מספר הרב שריד על צירופי המקרים והגורלות בין השניים וסופד לחברו: "היה לנו קשר רציף ונעים, למרות שלא נולדנו באותו בית".
רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק
לשידוך הראשוני בין השניים אחראי רזי ברקאי: שדר הרדיו גילה כי בזמן ששריד היה בין מקימי מפלגת רצ (שהפכה למרצ), הרב יוסי שריד ניהל כולל לאברכים בשים "מרכז צוותים", או בקיצור מרצ. ברקאי אף שמע כי הרב מתכוון להגיש בג"ץ ולתבוע בעלות על השם - מידע שהתברר כשגוי - והעלה את השניים לשידור. "כך נוצר הקשר הראשוני, היה לנו קשר רציף במשך השנים", אמר הרב שריד.
"נוצרה חברות בזכות הדברים המשותפים - שנינו בגיל קרוב מאוד, שנינו ילידי הארץ, שנינו נשארנו שריד ולכן קיבלנו את שם המשפחה הזהה וכך נוצרו ביננו קשרים. שנינו גם נולדנו ביום שרוקדים בו - הוא בשמחת תורה, ואני בפורים - למרות שהפרצוף שלו תמיד היה רציני".
המסלולים החופפים בהם התנהלו חייהם נמשכו גם כאשר השניים לקו בליבם ב-1986, כמעט באותו יום: "היה לי התקף לב, והוא הגיע גם לבית החולים עם אירוע לבבי. שמו אותו במיטה שאני הייתי בה ואמרו לו 'זו המיטה של יוסי שריד', אבל הרב. הוא הופתע לגלות שאני הייתי שם קודם".
"היינו שונים אבל עם ראש אחד"
הקשר נשמר והתהדק כאשר הרב שריד המשיך לעסוק בחינוך וח"כ שריד הפך לשר. "נסענו ביחד לכמה מקומות, כמה תכניות רדיו. כשהוא היה שר לאיכות הסביבה, המועצה ארגנה ערב ביישוב ושנינו היינו בפאנל. במהלך השנים נעזרתי בו גם והוא היה פונה אליי", נזכר הרב. "פניתי אליו בעזרה לחיילים למשל, והוא היה מאוד יעיל. מאוד הערכתי אותו ואת הידידות והנועם שלו".
הרב הסביר כי חילוקי הדעות בין השניים היו ידועים, אך הקשר בין השניים לא נפגע מכך: "אף פעם לא התווכחנו על פוליטיקה, הבנו אחד את השני. היה לו חוש הומור והתחושות היו מאוד חבריות. ביקרתי אותו בכנסת, פעם אחת לפי הזמנתו, והוא היה אצלי בישיבה – התלמידים התייחסו אליו מאוד יפה והעריכו אותו. הוא לא חשש לומר דבר, ידעת בדיוק מה הדעות שלו".
מהפרישה - ועד לשירים שחיברו בין השניים
"היינו שונים בדרך, אבל עם ראש אחד. שמחתי תמיד לדבר איתו ולשוחח איתו. הוא כתב לי כמה פעמים לרגל יום ההולדת, למשל ליום הולדת 70, והוא היה אומר בצחוק שהקשר ביננו מביא אותו קצת לאמונה", סיפר הרב שריד. השניים גם הסכימו על כמה דברים: "היינו צוחקים על כך שיש בינינו הסכמה שהשם אחד, כלומר לשנינו יש את אותו שם. שנינו גם מחכים לקץ הימין - הוא מבחינה פוליטית ואני במשמעות של 'קץ הימים'".
באחד המקרים, הקריירה הפוליטית זלגה לקשר בין השניים: יוסי שריד הציג בתשדירי התעמולה בתים שנבנו ולא אוכלסו בעלי, כדי למחות נגד הבנייה בשטחים. המפד"ל (הבית היהודי כיום) צילמה באותו מקום יום לאחר מכן, דפקה על אחת הדלתות והופתעה לגלות שם דייר בשם שריד - בנו של הרב שריד.
הקשר בין השניים נמשך גם כאשר הקריירה הפוליטית של שריד התקרבה לסופה: "הייתי אצלו בכנסת, כמה חודשים לפני שהחליט על הפרישה, ישבתי אצלו בחדר והייתה לנו שיחה מלב אל לב. הוא אמר לי: זה בינינו – אני עוזב. עוד לא סיפרתי לאחרים. אני אכתוב שירים". גם הכישרון הספרותי קישר בין השנים: "מצאתי מסרים של אמונה באחד השירים, ובאישורו השתמשתי בזה בשיעורים שלי. זה היה שיר מאוד אופטימי שדיבר על חיבור ועתיד משותף". השיחה האחרונה בין השניים התנהלה בחג הפסח, אז בירכו אחד את השני. היום יובא שריד למנוחות בשעה 15:00 בקיבוץ גבעת השלושה.