אחרי שוועדת השרים אישרה אתמול את הצעת החוק האוסרת שימוש בטלפון נייד או באוזניות בעת חציית מעבר חצייה, יצאנו לבדוק איך מתייחסים האנשים ברחוב ליוזמה. רבים מהנשאלים אמרו שזה חוק חשוב ואף הסכימו כי מדובר בפעילות מסיחת דעת ומסוכנת. אבל, האם הם יפסיקו להאזין למוזיקה או לסמס בעת חציית כבישים? ממש לא בטוח.
רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק
במהלך כשעה חצו הבוקר המון אנשים את צומת הרחובות פנקס ואבן גבירול בתל אביב כשהם מרכיבים אוזניות ואחרים היו עסוקים במסך של הטלפון החכם, כך שמדובר בתופעה נפוצה. "זה לא מפתיע אותי, שמעתי גם חוקים טיפשיים יותר, כמו למשל שנהגי מוניות ישלמו קנס על זה שאין להם פח במונית", אמר אחד מהם בהתייחסו ליוזמה של המחוקקים.
"זה נשמע לי הגיוני, אנשים עושים הרבה דברים במעבר חצייה במקום להסתכל על התנועה. חוץ מזה שנראה לי שהמציאו את החוק הזה כנראה מסיבה טובה, בישראל עושים דברים על סמך דברים שקרו בעבר", אמרה צעירה אחרת. "אני מקווה מאוד שזה מה שהניע אותם בחוק הזה, ואני מצייתת לחוקים".
יש תושבים שקיבלו את ההצעת חוק בפחות הבנה: "אני חושב שהחוק הזה הוא אחת הבעיות הקטנות של ישראל. אנו עושים מה שבא לנו, נראה לי שאוזניות במעבר חצייה זה לא הבעיה כל כך גדולה. בקיץ עפו עלינו טילים, נראה לי שיש לנו יותר בעיות מזה. אם נצטרף לשלם קנס אז באסוש, נשלם".
צעירה אחרת שמחה להתעדכן על החוק החדש: "לא שמעתי על זה, איך יאכפו כזה דבר? איך הם יכולים לדעת אם שמעתי מוזיקה. זה נראה לי מוזר".
היא הסכימה שהדעת בהחלט מוסחת על ידי מכשירים ניידים ואמרה: "אני חושבת שאנשים אכן מרותקים לזה. הנייד מנתק מהעולם זה, אבל אני לא מסוגלת לחיות בלעדיו דקה".
לפניות לכתב - azria@ch2news.tv