אחרי שכבר חייגתם, הקשתם את כל הפרטים המזהים, המתנתם בתור, ונציג השירות כבר ענה, מגיעה בקשה שנשמעת כאילו הגיעה משנות ה-80. ניתן לשלוח מסמכים רק בפקס. אחד הגופים שמתעקש לחייב את הפונים אליו להשתמש בפקס הוא המוסד לביטוח לאומי. למרבה הצער, הביטוח הלאומי אינו הגוף היחיד שמשתמש בפקס. גם חברות ביטוח, בנקים, קופות חולים ובתי חולים יבקשו שתעבירו את הטופס הספציפי בפקס, דווקא ברגע שבו תרצו טיפול מהיר ויעיל.
רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק
הפקס הומצא ב- 1945 ומאז נשלחו אינספור מיילים. בדקנו מדוע גופים רבים כל כך מתעקשים שנתקשר איתם דווקא במכשיר הארכאי הזה. נראה כי עבור המוסדות השונים הדרישה לשימוש בפקס משרתת מטרה חשובה. הסרבול הכרוך בשליחתו מובילה לצמצום מספר הפניות והפחתת העומס מנציגי השירות. בכמה מהגופים אומרים כי לא הצליחו להתמודד עם כמות המיילים בגלל בעיית כוח אדם, ולכן עברו לשימוש בפקס.
חברת הכנסת סתיו שפיר יזמה הצעת חוק לביטול השימוש בפקסים במשרדי ממשלה ובחברות מסחריות. בממשלה אמרו לה כי הם מתכוונים לבצע רפורמה בנושא בגופים הציבוריים. עד שהרפורמה תכנס לתוקף, בינתיים גם במס ההכנסה לא מוותרים על הפקס. ישנן שתי אופציות להתקשרות - פקס או טלפון, אך כשניסינו להתקשר לפקיד השומה נתקלנו בצליל תפוס. מקרה דומה נכון גם למחלקה הגסטרואונקולוגית בבית החולים שיבא.
כשהחלטנו לשלוח לגופים האלו בקשות תגובה בפקס, גם לאחר 5 שעות לא התקבל מענה. בפנייה רשמית לגופים שנבחנו נמסרו התגובות הבאות:
תגובת "שירותי בריאות מכבי": "במקרה שהוצג אירעה טעות בתהליך השירות ואנו מתנצלים על כך. כיום כמעט ואין שירותים אשר נדרש בהם שימוש בפקס".
מהביטוח הלאומי נמסר: "בימים אלה אנו מפתחים תהליכים כדי שהאזרח יוכל גם לתקשר אתנו דרך דואר אלקטרוני. בנוסף, אזרחים שפתחו אתר שירות אישי באינטרנט יכולים בחלק מהמקרים לתקשר דרך האינטרנט".
תגובת ביה"ח שיבא: "אנו תלויים בטופס 17 של הקופות. כשיסכימו להנפיק אותו אלקטרונית, כל המערכת תעלה כיתה ונחסוך הרבה זמן ועצבים".
ממשרד התחבורה נמסר: "התלונות באגף הביקורת מתקבלות כיום באמצעות הפקס או הדואר, אולם הטיפול בהן מבוצע באמצעות המייל. משרדנו פועל בימים אלה למציאת פתרונות שיאפשרו לקבל תלונות גם באמצעות המייל".