בעלי המקצוע השכונתי ישנו את שמם? מספר בעלי חנויות לממכר פירות וירקות דורשים לשנות את שם המקצוע "ירקן", שלדבריהם הפך להיות מיושן ונושא הקשרים שליליים. הירקנים, שרוצים להתקדם לשם מודרני ואורגני יותר, מתארגנים לפנייה לאקדמיה ללשון עברית כדי שימצאו מונח חדש שיחליף את דימוי הבסטות המוכר.
רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק
בעלי חנויות הפירות והירקות שהתארגנו טוענת כי שם המקצוע ירקן הוא "מונח ארכאי - דרוש מונח שיבטא את הקידמה בתחום והמגוון הרחב שמוצע". לאחר שהאקדמיה ללשון עברית שינתה את הגדרת הכוורנים ל"דבוראים", גם הירקנים התקנאו במהלך. בין השמות הנוספים שהוצעו בסיעור המוחות של בעלי החנויות ניתן למצוא את המילים: צמחונאי, פירותי, ירקאי, יבולן וגם עסיסן.
פיני שטרית, הבעלים של רשת חנויות הירקות "אפונה וגזר", הציע לדיון בין חבריו למקצוע שמות שישקפו כהלכה את אופי המקצוע כיום. לדבריו, "המקצוע עבר שינויים גדולים בשנים האחרונות - בעבר ירקן בעיקר מיין את הירקות והפירות, והיום הלקוחות מבקשים שנסביר על כל מלאי המוצרים הגדול".
"לא רק מוכרים, גם מדריכים לבריאות"
שטרית הסביר, בשיחה עם חדשות 2 Online, כי "השם ירקן יוצר קונוטציה שלא מאפיינת בעצם את המקצוע הזה כיום - אנשים חושבים על זה כעל משהו אחר. לפני עשרות שנים חנות הירקות הייתה חנות פינתית שמוכרת מגוון מצומצם, אך היום מדובר בחנות בריאות נרחבת שלנו עם מגוון הרבה יותר רחב של מוצרים".
"אנחנו רוצים שגם הצרכן יראה בפועל שחנות הירקות נראית אחרת היום ומציעה מגוון אדיר של ירקות ופירות וגם ידע - יש פיתוח מתקדם של התחום עם זנים מחו"ל, וכל המודעות לבריאות עלתה", הוסיף שטרית. "אם זה היה תלוי בי, הייתי מחליף את המילה ירקן ואת התחום של הפירות והירקות, והולך לכיוון מילה שמתארת בריאות".
שטרית הסביר כי "הלקוחות מצפים מאיתנו היום לדברים אחרים - הם רוצים שנסביר איך לטפל ואיך לבשל כל ירק, ויש מגוון רחב מאוד. הם מצפים שננחה אותם כי אנחנו לא רק מוכרים ירקות ופירות". הצעות נוספות לשם המקצוע שעלו בדיון הם: תבואן (מלשון תבואה), לקטאי או אדמאי, חקלן , פירותיקן, אורגנאי וגם "מטעווך", המתווך בין המטע לקונה.