לפתח את הנגב והגליל על הנייר זה יפה, אבל בשטח זה לא קורה בקלות: בפעם הבאה שתשמעו פוליטיקאי שמדבר על זה שחייבים להפריח את הנגב והגליל, תשלחו אותו לרחוב נחל צחור 10 במצפה רמון. פעם היה שם סופרמרקט, אבל מזמן. לפני שנתיים הגיעו למקום חנה ומיכל כדי לרכוש את המבנה ולהקים בו משרד פרסום ראשון בעיר. עסק חדש ומודרני בעיר שמשוועת למקומות עבודה איכותיים. במשרד השיכון הבטיחו שהמבנה יעמוד למכרז כמה שיותר מהר - מה שלא קרה עד היום.
רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק
הן ועשרות עובדים עדיין מחכים. יש לא מעט אנשים שהיו מתייאשים, אבל הנשים שפגשנו במצפה רמון עשויות כנראה מחומרים אחרים. "המדינה ויתרה על המקום הזה. מצפה זה טרגדיה", הן מספרות.
כבר כמעט שנתיים פועל במבנה קטן וצפוף משרד פרסום דיגיטלי "מקאן ואלי" שהוא שלוחה של חברת הפרסום הגדולה בישראל. במקום שאמורים להיות בו מרחבים עצומים, עובדים בצפיפות 35 עובדים. משפחות עברו לשם מהמרכז, כי יש שם עבודה - ובשכר טוב. "החלטנו להעביר פעילויות למצפה רמון וראינו כי טוב, אבל יש אווירה שלילית והיה קשה מאוד למצוא עובדים. היינו צריכים לשכנע אנשים", סיפרו. ועד ששכנעו - המדינה ממשיכה להקשות על המשך הפיתוח באזור, מה ששם בסימן שאלה גדול את עתידו.
ממשרד הביטחון נמסר בתגובה: "מערכת הביטחון אכן מחזיקה במצפה רמון דירות, שרובן המוחלט מאויישות. מעת לעת, כאשר דירות שבבעלות משרד הביטחון מתפנות, הן מוצעות למכירה בדרך של מכרז".
ממשרד הבינוי והשיכון נמסר בתגובה: "עתידו של הנכס נבחן בהתאם לכללים המשפטיים המחייבים, כאשר במסגרת זו בחן המשרד חלופות שונות אשר יבטיחו כי הנכס ישרת את תושבי המקום לטווח הארוך. מדיניות המשרד הינה אישור מכירת נכסים בפירפריה המושכרים לגופים ציבוריים ולא לגוף פרטי".
"בהתאם לכך, וועדת הפטור החשב הכללי, דנה ושר האוצר אישר את המכירה למועצה המקומית. על סמך אישור זה, וועדת המחירים אישרה את מכירת הנכס למועצה המקומית, ובהתאם ניתנה הנחייה לעמידר ליישם את ההחלטה אל המועצה. ההסכם נמסר למועצה, וזו החליטה לקבל לרשותה את הנכס".