רגע אחרי הצגת הצעת החוק לשכירות הוגנת, החלו בעלי הדירות לנסות ולמצוא דרכים יצירתיות כדי להתחמק מהתקנות לפני שייכנסו לתוקפן. מי שסובלים מכך בינתיים הם כמובן ציבור שוכרי הדירות, שמתמודדים בעת האחרונה בגל העלאת מחירים.
רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק
תקופה ארוכה חיכו שוכרי הדירות להתערבות המדינה בנעשה בענף, אך למרות האופטימיות שליוותה את הכרזת שר האוצר לפיד ושרת המשפטים לבני על הצעת החוק בנושא, מגלים כעת השוכרים כי הדרך לחזון עדיין ארוכה. ההכרזה על הצעת החוק הביאה בעלי דירות רבים להקדים תרופה לחקיקה ולהעלות את שכר הדירה כבר עכשיו. "הלכתי לראות דירה שגובה השכירות שפורסם היה 4,200 שקלים, אבל אז קיבלתי הודעה מהדייר שבעל הבית החליט להעלות את השכר ל-4,600", מספרת שוכרת דירה בתל אביב. "כששאלתי אותו למה, הוא אמר לי שזה בעקבות החוק החדש".
נושא העלאת שכר הדירה כל כך מרתיע את השוכרים, עד שאיש מהם לא היה מעוניין להתראיין היום למצלמה – וזו רק דוגמא אחת. במקרים אחרים, ניסו בעלי דירות להחתים דיירים על חוזה שלכאורה אינו מכיר בחוק השכירות ההוגנת, ולכן הוא לכאורה אינו חל על ההסכם. הליך שאינו חוקי מבסיסו.
בעיריית תל אביב מזמינים שוכרים שנתקלו בדרישות מסוג זה להיעזר בייעוץ משפטי חינם, אך גם מהלך שכזה אינו צפוי להועיל בינתיים לשוכרי הדירות, אשר חשופים לסחטנות בצד בעלי הבית עד לאישורו הסופי של החוק.