למרות חוק שוויון ההזדמנויות בעבודה, לפיו לא ניתן להפלות עובדים בין השאר בגלל היותם הורים או בשל הריון, יותר ויותר נשים מספרות שנתקלו במעסיקים שלא נותנים לזה לעצור אותם. מסקר שנערך בקרב נשים בתפקידים בכירים עולים ממצאים חד משמעיים: הרוב המובהק נשאלו על מצבן המשפחתי בראיון העבודה, וליותר משליש נאמר מפורשות - "העבודה אינה מתאימה לאמהות".
לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו
מיכל מורגנשטיין, סרן במילואים ובעלת תואר בהנדסה הגיעה לראיון עבודה בחברה מובילה, והדבר העיקרי שעניין את מעסיקיה הוא ההריון שלה. "גם המנכ"ל וגם הבוס שלי דאגו להבהיר לי שכדאי שלא אכנס להריון בשלוש השנים הקרובות, סיפרה מיכל. "המעסיק אמר לי לבחור בין להיות אמא לבין אשת קריירה. הייתי פשוט המומה".
אישה נוספת שהופלתה במעמד ראיון העבודה סיפרה: "הגעתי לראיון אצל עורך דין פעיל חברתית בירושלים. החלק הראשון היה ממש טוב, עד שהוא שאל אותי אם אני נשואה ואם יש לי ילדים". לדבריה, השאלות הללו נמשכו ונעשו יותר מוכוונות: "הוא התחיל להיכנס לפרטי פרטים. שאל מה הגילאים של הילדים, כמה פעמים בשבוע צריך להוציא אותם, ומי מוציא אותם".
בסקר שערכו פורום הנשים בתעשייה ושדולת הנשים, נשאלו מעל ל-500 נשים בתפקידים בכירים האם הן נתקלו בתופעה הזו. כ-80% מהמשיבות אמרו כי במהלך הראיון נשאלו שאלות הנוגעות למצבן המשפחתי, ו-69% ענו כי נשאלו באופן ספציפי על גילאי ילדיהן. בנוסף, 36% מהן נתקלו באמירות מפורשות לפיהן "העבודה אינה מתאימה לאימהות".
בכדי להתמודד עם הבעיה, עלה בחודש שעבר אתר פניות מיוחד בשם "אל תשאלו", שמאפשר להתלונן באופן אנונימי על מקומת עבודה שמפלים לרעה, בניסיון לייצר פיקוח אזרחי על עסקים.