קמפיין face_it # עולה שלב: כבר שבוע עבר מאז המחאה הגדולה של בני העדה האתיופית - אך המחאה ברשת רחוקה מלהסתיים. עשרות גולשים, רובם בני העדה האתיופית, משתפים ברשתות החברתיות תמונות שלהם עם שלט ועליו הכיתוב #face_it. בנוסף הם כותבים על מקרה אישי בעל אופן גזעני שהם חוו. הגולשים מציינים במחאה שהם לא מתכוונים להסתיר את הסיפורים האלה - כי לא הם אלו שצריכים להתבייש: "גזענות קיימת בכל מקום - רוצים לעלות מודעות".
לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו
גטנט אסנקאו מלוד פירט על החוויה שלו מהגיוס ליחידת קרבית בשנת 2010 וסיפר שהוא עד עצם היום הזה לא מבין מדוע אחד מחבריו ליחידה מופתע לראות אותו שם. "וואו גטנט, אתה גם אתיופי, גם עם כיפה על הראש, גם עם משקפיים וגם התקבלת לכאן? מה הסיכוי?", אסנקאו לא זוכר איך הגיב, אך הוא ידע מהר מאוד שהוא לא רוצה להיות בקרבתו. "עד היום אני לא מבין למה זה היה לו מפתיע שאני אתיופי חובש כיפה ומשקפיים ומשרת בדיוק כמוהו - באותה יחידה".
עדן זמרו בת ה-22 עובדת כמדריכה בחינוך הקיבוצי ובעלת דרגת סגן במילואים. היא מספרת שבאחד הטיולים היא ליוותה מספר ילדים לשירותים וכשסיימו יצאה עדן מהמקום וקיבלה פנייה מפתיעה מאישה מבוגרת שגערה בה: "אולי תעשי את העבודה שלך? מטונף פה ואפילו אין נייר!". עדן לא הגיבה לדברי האישה - הסתובבה והלכה.
נטלי סנקה, מסיימת בימים אלה ממש את לימודי העבודה הסוציאלית באוניברסיטת בתל אביב, ומרכזת פרויקט עירוני. בפוסט שהעלתה היא מספרת שבאחד הבקרים במכולת השכונתית היא שמעה את אחד הלקוחות, שהבחין בנוכחותה אומר: "איזה מדינה דפוקה יש לנו, למה הביאו אותם לכאן? שיחזירו אותם לאפריקה. הם חיות".
יוצאי אתיופיה הצעירים שמשתפים את הסיפורים האלה מבקשים שישתפו את הסיפורים שלהם כדי להפיץ את המסר. "זה הסיפור שלנו - ככה נראים החיים שלנו", הם מספרים.
ליצירת קשר עם הכתבת: avivitm@ch2news.co.il.