לקראת מצעד הגאווה שיתקיים ביום שישי הקרוב בנתניה, יוזמי המצעד פרסמו בשבוע שעבר פוסט בקבוצת פייסבוק סגורה של תושבי העיר, שבו הזמינו את חברי הקבוצה להשתתף במצעד והסבירו גם על הפעילויות והסוגיות סביבו. אך תוך זמן קצר השיח בקבוצה הפך לסוער ואלים במיוחד - אנשים רבים הגיבו לפוסט באופן תוקפני שכלל ביטויים קשים ואפילו איומים: "יא בן ****, תפסיק לפרסם את זה כל יום. אל תדאג, לא יהיה שום מצעד פה, ואם יהיה - אתה תראה מה יקרה".
לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו
"אחחחחחח כמה מכות יהיה ביום הזה, כמה דם הולך להיות ברצפה" - זו רק אחת מהתגובות המאיימות שנכתבו בקבוצת הפייסבוק, בתגובה לפוסט שפרסמו פעילי הקהילה הלהט"בית בעיר. "יאללה, ב-12.7 כולם לבוא עם בקבוקים ואבנים. נעשה להם יום כיף", כתב גולש אחר, לצד סימני אימוג'ים צוחקים. אחת החברות בקבוצה הגיבה לו: "חס וחלילה", אבל הוא השיב מנגד: "זה מה שהולך להיות".
בין שלל התגובות לפוסט היו גם תגובות פחות תוקפניות כמו: "מצעד הבושה, תתביישו לכם", "שיישארו בארון או בחושך" או "במה אתם כל כך גאים אני מת לדעת?", אך מנגד רבים הגיבו באלימות מילולית קשה: "תכבו את האור יא חשוכים, חכו תראו מה נעשה לכם שם, אני אישית אבוא עם כל מי שחכם ולא רוצה את הטינופת הזאת בעיר ונעשה לכם בלגאן ענק".
"אין מצעד שיקוצים חולי נפש בנתניה", כתב גולש נוסף. "להזכירכם, זאת מדינת היהודים, לא מדינת חצאי בהמות שבאים להטיף לנו מוסר... אתם חולים בראש והמלך הוא עירום", הוסיף גולש אחר.
בין הדברים בשיח הסוער, אחד הפעילים ניסה להבהיר כי המצעד לא מתקיים בחסות העירייה, ואילו חבר בקבוצה השיב לו: "רק שהעיר שלי לא תסכים לדבר הזה, הדבר המגעיל ביותר בעולם. רוצחים!!!!".
כמו כן, היו כאלה שהציעו לקיים מצעד נגד נוסף במחאה על מצעד הגאווה. אחת הפעילות מהקהילה השיבה לאחד המגיבים: "בהצלחה. הפגנת נגד עולה בסביבת 5,000 שקל. נעזור לכם למצוא מקום אם תצטרכו. אך הוא כתב לה בתגובה: "לנו ההפגנה תעלה יותר, יהיו שם הרבה ארונות".
בעקבות השיח האלים והסוער, אחת מיוזמות המצעד פרסמה פוסט ברשת שבו היא פונה לתושבים המתנגדים למצעד ומסבירה מדוע אין סיבה להתנגד לקיומו. היא מבהירה כי במהלך המצעד לא יהיו חסימות כבישים, שינויים בתחבורה הציבורית, משאיות או רקדנים וכי הוא איננו מופנה נגד אף אחד.
"במצעד הגאווה בנתניה יש תושבים ותושבות מהעיר ומשפחותיהם שמופלים לרעה וחווים הרבה שנאת-חינם (שהיא, ד''א, החריבה את בית המקדש) במשך כל השנה, ובאים למחות באופן מכובד ולדרוש את זכויותינו", כתבה. "אנחנו אוהבים את היהדות ורובנו יהודים ויהודיות, אנחנו מכבדים את הדת והמסורת וחלקנו דתיים ודתיות, מסורתיים ומסורתיות".
"המצעד מסתיים הרבה לפני כניסת השבת", היא הבהירה והוסיפה כי הוא "לא עובר בשכונות דתיות או חרדיות, אלא בטיילת על הים. למצעד יש מארגנים שפתוחים לשיח מכבד, למרות שאנחנו סופגים קללות ואיומים ללא שום פרובוקציה מצידנו. אנחנו מוכנים לעזור לכם לארגן הפגנת נגד. מחאה היא זכות דמוקרטית, בטח של מיעוט מופלה ונרדף. צריך מצעד בנתניה כדי שאנשים יוכלו להפסיק לחיות בפחד מאלימות וידעו שיש למי לפנות, צריך מצעד בנתניה כדי לעורר את העיר ואת חלק מחברי המועצה המשתתפים בהסתה נגד התושבים בעיר שלהם".
"המצעד - מחאה נגד האפליה והשנאה שאנחנו חווים"
בעקבות הדברים הקשים, רבים בקהילה מודאגים מהמצב ומנכ"ל האגודה למען הלהט"ב, אוהד חזקי מסר בתגובה: "מדובר בהסתה חמורה לאלימות ופגיעה פיזית בחברי וחברות הקהילה הגאה. השנאה שאנחנו סופגים בימים האחרונים היא התשובה לכל אלו ששואלים למה צריך את מצעדי הגאווה. מצעד הגאווה בנתניה, שמצטרף ל-40 אירועי הגאווה שמתקיימים השנה בכל רחבי הארץ - הוא קודם כל מחאה נגד האפליה והשנאה שאנחנו חווים".
"אנחנו לא מפחדים ונמשיך לצעוד בכל מקום, בגאווה ובאהבה, עד שתיגמר האפליה", הוסיף חזקי. "אנחנו מצפים ומצפות ממשטרת ישראל להתייחס לאיומים ברצינות ולהבטיח את שלום הצועדים והצועדות. מרכז הדיווח של האגודה ימשיך לסייע לכל מי שנפגע משנאה ואפליה על רקע נטייתו המינית וזהותו המגדרית".
ח"כ עידן רול מכחול לבן מסר בתגובה לפרסום: "לפני שבועיים נפגשתי עם ראש העיר נתניה, מרים פיירברג, ונציגי הקהילה הגאה המקומית וסיכמנו על קיום שורה של אירועי גאווה בעיר. בנתניה חיה קהילה גאה גדולה אשר דורשת מרחב בטוח ושוויוני. מצעד הגאווה הראשון בנתניה חייב להתקיים. אני קורא למשטרה לחקור ברצינות כל איום והסתה לרצח ולמצות איתם את הדין. אותם קיצוניים מנהלים קרב אבוד. הקהילה שלנו היא חלק מכל ישוב וכל מגזר בארץ ונמשיך לצעוד כדי שכל נער ונערה יוכלו להרגיש בטוחים בעיר מגוריהם".