עשרות סטודנטים באוניברסיטה העברית התבשרו בחודשים האחרונים כי לא יוכלו להמשיך לגור במעונות בעין כרם בשנה הבאה. זאת בעקבות התחייבות האוניברסיטה לשכן שם סטודנטים מהמסלולים הצה"ליים צמרת, פסגה, "בינה" שנה א', ו-"אחותנו" שנה א'. הנפגעים העיקריים, שפנו לאגודת הסטודנטים באוניברסיטה העברית בעניין, הם הסטודנטים לרפואה, הלומדים בקמפוס הסמוך למעונות וייאלצו כעת לעבור למבנים מרוחקים.
לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו
ש' סטודנטית לרפואת שיניים במסלול צה"לי, שלא נכלל בהתחייבויות, מספרת כי קיבלה לפני כחודשיים הודעה שתאלץ לעבור בשנה הבאה להר הצופים, לאחר שנתיים שבהן התגוררה בעין כרם. "זה יקשה עליי להמשיך וללמוד כמו שצריך", היא מתארת. "אני לומדת שעות ארוכות מאוד, ותיקח לי לפחות שעה בתחבורה הציבורית רק הנסיעה מהמעונות לפקולטה בכיוון אחד".
התוכנית להעביר את עשרות הסטודנטים נחשפה לפני כחודשיים כשב', סטודנטית מהצפון שלומדת רפואה בפקולטה, פנתה לאגודת הסטודנטים. לאחר שנים שב' התגוררה בעין כרם וגם השנה הגישה בקשה לגור במקום בשנה הבאה, נודע לה כי היא שובצה למעונות בגבעת רם. בתחילה הייתה ר' בטוחה שמדובר בטעות, אך לאחר מכן היא מספר שגורמי הנהלה באוניברסיטה הודו שהדבר נעשה כחלק מהסכם עם צה"ל.
"שכחו מאיתנו הסטודנטים במסלולים הרגילים", טוענת ש'. "אני באמצע תקופת מבחנים שדורשת ריכוז מאוד גבוה ואני באי וודאות לגבי איפה אגור בשנה הבאה. לעבור ממקום שגרת בו והתמקמת בו שנים זה לא בלחיצת כפתור, אני לא ישנה בלילה. בהתחלה כששמעתי את זה שאלתי אתם אמיתיים? גם אנחנו סטודנטים לא פחות מהם".
א', סטודנט שנה ג' בסיעוד סיפר גם הוא: "בתקופה של חודש אפריל מאי רגיל כל שנה מקבלים תשובות לגבי המעונות, פתאום בבניינים שלנו אנחנו רואים שכל מי שלא שייך לתוכניות שלא של צה"ל קיבל תשובה שיאלץ לעבור להר הצופים. התחושה שהאוניברסיטה מעדיפה את התוכניות הצה"ליות כי יש בהן כסף. אם צה"ל לא היה מממן את הסטודנטים האלו זה לא היה קורה. האוניברסיטה שוכחת את הסטודנטים הרגילים האזרחיים מאינטרסים כלכליים ופוליטיים. מדובר פה על עשרות סטודנטים שיצטרכו לנסוע יום יום שעה הלוך שעה חזור. זה יפגע בלימודים שלנו, אנחנו נצטרך להתעורר לפעמים בחמש בבוקר כדי להיות במחלקה ב-7".
מאגודת הסטודנטים של האוניברסיטה העברית נמסר: אגודת הסטודנטים מכירה את נושא המעונות ופועלת מול הנהלת המעונות והאוניברסיטה על מנת להבטיח את רווחת כלל הסטודנטים. האגודה רואה באוניברסיטה כאחראית ישירה לכל שינוי ברווחת הסטודנטים בעקבות ההסכמים החדשים, וקוראת לה לשמור על זכויותיהם והסטטוס קוו במעונות. האגודה תמשיך לייצג את כלל הסטודנטים באוניברסיטה העברית ולשים את השמירה על רווחתם כערך עליון עבורה.
באוניברסיטה העברית הודו כי לפי שעה עשרות צפויים להיפגע מהמהלך ומסרו: "האוניברסיטה העברית מציעה לסטודנטים רבים לגור במעונות אשר מכילים את מספר המיטות הגדול ביותר בארץ מבין המוסדות האקדמיים השונים. הצורך במעונות מצד הסטודנטים גדל כל הזמן וצוות הניהול של המעונות עושה כמיטב יכולתו לשבץ סטודנטים רבים בקרבת הקמפוסים שבהם הם לומדים.
"לעיתים אין הדבר מסתייע עקב צרכים ואילוצים שונים של הסטודנטים והאוניברסיטה. פריסת המעונות כיום יוצרת עודף של חדרי מעונות בקמפוסים מסוימים וחוסר באחרים. הנהלת האוניברסיטה שוקדת בימים אלו על תוכנית בינוי חדשה עבור מעונות סטודנטים אשר תהיה מותאמת למספרי הסטודנטים בקמפוסים השונים בעיר ויישומה ייקח מספר שנים".
"בשנים האחרונות סטודנטים רבים מתגוררים במעונות במרוחק מקמפוס הלימודים שלהם, ובזה אין כל חדש. לצערנו זה יקרה גם השנה, אולם הטענה כי מדובר במאות סטודנטים שייפגעו השנה לעומת שנה שעברה איננה נכונה, אלא בכמה עשרות בודדות וייתכן שאף מספר זה יקטן