ראש הממשלה בנימין נתניהו התייחס היום (שני) במהלך ישיבת הסיעה לעימותים בישיבות הקבינט המדיני-ביטחוני בימים האחרונים. "אני לא מאמין בהדלפות", אמר. מנגד, יאיר לפיד תקף את ראש הממשלה וטען שהדליף בעבר מישיבות קבינט. בתוך כך הקבינט החליט היום על תכנית רב שנתית למיגון העורף ושיפור המוכנות לרעידות אדמה ומצבי חירום.
לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו
ראש הממשלה טען כי איננו מאמין בהדלפות מתוך הקבינט וטען כי הוא "לא חושב שצריך לנהל קבינט בטוויטר ובפייסבוק". גם שר האוצר משה כחלון הביע ביקורת חריפה על ההדלפות מתוך הישיבות הרגישות: "נושא ההדלפות מאוד מאוד חמור, זה דיני נפשות. אני תומך בכל מהלך שימנע אותן, ירתיע ויעניש את מי שצריך".
מנגד, יו"ר יש עתיד ושר האוצר לשעבר יאיר לפיד, תקף את ראש הממשלה וטען כי בעבר נתניהו עצמו הדליף. "ראש הממשלה נתניהו הודיע לפני חצי שעה שהוא לא מאמין בהדלפות", הזכיר לפיד ותקף: "אתה הדלפת מהקבינט שבו אני ישבתי".
לפיד המשיך ותקף את ראש הממשלה. "תבוא תסתכל בעיניים מפה, תגיד לי שזה לא נכון", אמר שר האוצר לשעבר. "אני יודע ואתה יודע שזה נכון. אתה הדלפת מהקבינט שבו אני ישבתי בזמן מבצע צבאי. ואתה מדליף מהקבינט היום, בזמן מצב שבו אזרחי ישראל תחת איום, אתה וכל השרים שלך".
בתוך כך, הקבינט המדיני-ביטחוני אישר היום תקציב של כ-5 מיליארד שקלים למיגון העורף. "אני בא מקבינט שבו החלטנו להקצות 5 מיליארד שקל למיגון העורף נגד התקפות טילים ונגד רעידות אדמה", אמר נתניהו. "בצעד ראשון נקצה מידית חצי מיליארד שייעודו תחילה להגנת יישובים בצפון. הנושא כולו בראש מעייננו, מטפלים בו כמו שלא טופל".
במסגרת ההחלטה יוקם צוות משותף בראשות המטה לביטחון לאומי ובהשתתפות משרד הביטחון, משרד האוצר ומשרדים נוספים. על הצוות לגבש בתוך 60 ימים תכנית לשנים 2019 עד 2030 בהיקף של 5 מיליארד שקלים.
בשבוע שעבר שר האוצר משה כחלון הבטיח לראשי רשויות בצפון כי הממשלה תאשר תוכנית רחבת היקף שתמגן מבנים רבים ברחבי הארץ מפני רעידות וטילים. התוכנית תכלול חיזוק מבנים נגד רעידות אדמה וטילים - גם בצפון אבל גם ביישובי העימות בדרום: רק בשבוע שעבר נחשפו פערי המיגון בפריפריה, לאחר שדוח המבקר קבע כי כמחצית מהמגזר הלא-יהודי חשוף לאיום הטילים.
בשבוע שעבר, כפי שפרסם כתבנו ניר דבורי, התקיים כנס חירום לנושא המיגון. במהדורה המרכזית נחשפו הנתונים המדאיגים שנאספו לקראת הכנס. מתוך 1,600 בתי ספר שהוגדרו בסכנת קריסה במיפוי שנערך כבר לפני 3 שנים הושלם החיזוק של 53 בלבד. במשרד החינוך מדגישים שמטפלים בעוד 256 מבנים.