התאונות בענף הבניין ממשיכות לגבות קורבנות: היום (שני) אלה היו שלושה פועלים שנפלו אל מותם, ועובד נוסף שנפצע במתחם בנייה של חברת אלקטרה בראש העין. ראשונה הייתה התאונה המורכבת לפני הצהריים, נפילה מגובה של כ-13 קומות על גבי מעלית מאולתרת שלא הותירה לעובדים כל סיכוי.
לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו
משרד העבודה והרווחה החל בחקירת המקרה יחד עם משטרת ישראל באתר, אותו אחד שבו רק לפני שנה נהרג פועל. לחברת אלקטרה בנייה ניתנו בשנים האחרונות 8 צווי בטיחות. פעילי הבטיחות תיעדו רק לפני חודשיים פועל שעובד בגובה עם גידור לא תקין ומעקה נמוך – בחברה טוענים שהפועל עומד בכל כללי הבטיחות.
אחר הצהריים הגיעה הידיעה על פועל נוסף, בן 35, שנפל מגובה באתר בניה באחיסמך על פי המעקב של קבוצת המאבק בתאונות בניין, שלושת הפועלים מצטרפים ל-24 עובדים ושני עוברי אורח שנהרגו מתחילת השנה - עליה לעומת התקופה הזו בשנה שעברה, אז היו 19 הרוגים בתאונות בנייה.
במשרד העבודה והרווחה מתגאים בצעדים שקידמו השנה, בהם הטלת קנסות על קבלנים בנושא בטיחות, אבל הארגונים שמתעדים את מצב הבטיחות בשטח סבורים שצריך צעדים נוספים. "יש לנו פה כשל רב-מערכתי", מאשימה הדס תגרי מהקואליציה למאבק בתאונות בניין. "המשטרה, שהאחריות שלה היא לחקור, אומרת שמנהל הבטיחות לא נותן לה את חוות הדעת המקצועיות המתאימות; הפרקליטות, מצדה, אומרת שהחקירות מתנהלות ברשלנות ולכן היא מתקשה להגיש כתבי אישום; ובתי המשפט, כשכבר מגיע כתב אישום והוא מגיע להרשעה כחלוף שנים ממועד התאונה, אומר: 'למה לא הוגש כתב אישום אחרי שנה?'"
מחברת אלקטרה בנייה נמסר בתגובה: "אנו מביעים צער עמוק על התאונה הטראגית ומשתתפים בצער המשפחות. הרקע לאירוע עדיין נבדק בשטח על ידי הגורמים המקצועיים הרלוונטיים, ויש להמתין לממצאי בדיקתם".
צמרת מערכת הביטחון, בכירי מערכת אכיפת החוק, אומנים מובילים וגיבורים מעוררי השראה – וכולם Live על במות בנייני האומה. ועידת המשפיעים של חברת החדשות ב-3 בספטמבר 2018 בבנייני האומה בירושלים | הבטיחו את מקומכם והירשמו: https://newsevent.co.il/