תתחילו להתרגל: חודשיים לאחר שהציבור נקרא להציע חלופות ל"אפטר" - המונח הצבאי לרשות שניתנת לחייל לצאת מהיחידה או מהמחנה לפרק זמן מוגבל, צה"ל הודיע היום (שלישי) שמתוך 1350 הצעות - "חופשון" היא המילה שנבחרה ברוב קולות ובתום דיון סוער.
לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו
את הבחירה קיבלה ועדה מיוחדת שהתכנסה לבקשת צה"ל. המילה "חופז" עלתה גם היא לגמר עקב התחכום שבה, אך "חופשון" נבחרה הודות לפשטותה. בין השאר ההחלטה התקבלה הובא בחשבון שלא פחות מ־465 מציעים שונים הציעו את החלופה הזאת (12% מכלל המציעים) – הרבה יותר משאר האפשרויות.
בצה"ל ציינו כי בוועדה השתתפו שבעה חיילים וחיילות מחילות צה"ל השונים, וחמישה אזרחים – ראש תחום העריכה והמינוח של צה"ל רעות גרוס, איש גלי צה"ל ד"ר אבשלום קור, המזכירה המדעית של האקדמיה רונית גדיש, ראש מדור קשרי קהל של האקדמיה תליק כרמון ודוברת האקדמיה ורד ליון־ירושלמי.
נוסף על "חופשון" המנצחת, היו הצעות נוספות שהציעו אזרחים רבים, ובהן: חופשית (עם 220 הצעות), חופשונית (145), יציאון (114), אחרית (81), קצרה (90), שחרורון (36) וגם אפטר שבניקודים שונים הוצעה 25 פעמים.
ומה הלאה? צה"ל יתחיל להטמיע את המילה בהדרגה ברשומות ובטפסים השונים וכך יתחיל בהחדרתה גם לשיח הצבאי. "כעת, לאחר 70 שנות חופשה קצרה באנגלית - יוכלו החיילים ליהנות מכמה שעות של 'חופשון' לסידורים ולעניינים אזרחיים – ובעברית", בירכה ראש תחום העריכה והמינוח בצה"ל רעות גרוס.