רעידת אדמה נוספת הורגשה היום (שני) באזור הכינרת באותה הנקודה בה הורגשו סדרת רעידות האדמה בשבוע האחרון. מהמכון הגיאופיזי נמסר כי עוצמתה של הרעידה היה 3.2 דרגות. בששת הימים האחרונים הורגשו כ-15 רעידות אדמה באזור הכנרת.
לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו
"בצפון - אנחנו שומרים על מדינת ישראל מהאיומים בצפון, אתם יודעים את זה. אבל יש גם איומים נוספים בצפון, איומים של הטבע, של רעידות אדמה", התייחס ראש הממשלה לרעידות האדמה. "אנחנו מכינים יחד עם שר האוצר ועם שר הביטחון חבילה של תוכנית רב שנתית, רבת משאבים, לטפל בשאלת רעידות האדמה. כבר נעשה מעשה חשוב עם תמ״א 38 אבל יש צורך כמובן בצעדים נוספים. זה עולה הרבה מאוד כסף, צריך לפרוס את זה על שנים, אבל זה יובא לקבינט בימים הקרובים".
במסגרת הסיכום שהושג בין ראש העיר יוסי בן דוד לאלוף פיקוד העורף, הגיע הבוקר תגבור של צוות מהנדסים ויועצי קרקע ממקורות פקע״ר, על מנת לסייע לעיריית טבריה בביצוע סקר מבנים עירוני כולל שייתן תמונת מצב עדכנית וימפה נכון להיום את המבנים בעלי הסיכון הגבוה, לאחר רעידות האדמה האחרונות שמוקד התרחשותן היה בטבריה ובסובב כנרת.
צוות המהנדסים כבר החל לעבור בשטח בין המבנים שניזוקו ובהתאם לקריאות שהתקבלו על ידי התושבים במוקד העירוני. כמו כן על פי הסיכום החל מהיום ועד סוף השבוע הציב פיקוד העורף עמדות מידע והסברה לתושבי העיר במוקדים מרכזיים שונים ברחבי טבריה. בקו החם שפתחה עיריית טבריה באמצעות אגף הרווחה העירוני במוקד, התקבלו עד כה עשרות פניות של תושבים, הן בנושא חרדה והן בגין דיווח על נזקים מבניים.
מוקדם יותר היום פורסם כי בעקבות רעידות האדמה שפוקדות את צפון הארץ בימים האחרונים, במשרד הביטחון יקיימו ביום רביעי הקרוב כנס חירום של כל הגופים שאמורים לטפל במקרה של רעידת אדמה חמורה. לפי האגף לסיסמולוגיה במכון הגיאופיסי לישראל, עד כה התרחשו 43 רעידות מאז יום רביעי, בעוצמות שונות.
מדובר בכנס של משרד הביטחון ורשות החירום הלאומית בו ישתתפו גם נציגי פיקוד העורף, משטרה, כבאות והצלה, מד"א, וכל ראשי הרשויות המקומיות בישראל, כמה מאות. מי שמוביל את הכנס הזה הוא המשנה למנכ"ל משרד הביטחון וממלא מקום ראש רח"ל רוני מורנו.