עשרות בני אדם הגיעו הערב (שלישי) לכיכר רבין בתל אביב להפגין נגד לשכת עורכי הדין בעקבות פרסום אחוזי המעבר הנמוכים של בחינות הלשכה. את הבחינה האחרונה שהתקיימה בחודש שעבר עברו רק 32% מכלל הניגשים, ורבים טענו שהסיבה נעוצה בכך שהבחינות נעשות קשות מפעם לפעם, וזעמו על היעדר השקיפות והבקרה על לשכת עורכי הדין בנושא זה.
לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו
"עברתי את המבחן ואני בוגרת אוניברסיטה, אבל אני עדיין חושבת שצריך להגיע להפגנה כי הצורה שבה מתנהלים הדברים בלשכת עורכי הדין היא ביזיונית ומחייבת בדיקה", סיפרה לחדשות Online איילת שהגיעה להפגין לצד חבריה שנכשלו בבחינה. בשיחה היא הוסיפה כי המבחן היה "בלתי פתיר".
"זו הייתה ממש התעללות בבני אדם", אמרה. "צריך שיהיה מנגנון בקרה חיצוני על איך שהדברים מתנהלים בלשכה. אין שם שקיפות, והם מנסים לטעון להגנתם שאחוזי המעבר באוניברסיטאות גבוהים. זה טיעון שגוי שמכוון את כל האש למקום אחר, מהלשכה למכללות".
לבחינת מועד קיץ השנה ניגשו 2,930 מתמחים אך כאמור 68% מהם נכשלו. 80% מהנבחנים הם בוגרי מכללות, ורק 26% מהם עברו את הבחינה. בקרב תלמידי האוניברסיטאות המצב היה מעט יותר טוב - 40% הצליחו לעבור.
שיעור המעבר מקרב מתמחים שלמדו משפטים באוניברסיטה העברית עמד על 76% בציון ממוצע של 69.8 בבחינה. במקום השני ניצבת אוניברסיטת תל אביב, ש-71% מקרב המתמחים שלמדו בה הצליחו לעבור את הבחינה בציון ממוצע 69.6. במקום השלישי נמצאת מכללת ספיר עם 70% מעבר בציון ממוצע 65.4 ואוניברסיטת בר-אילן עם 69% מעבר בציון ממוצע 66.9.