תיעוד: קבוצת נערים מהיישובים הסמוכים לירושלים מצאה לעצמה דרך מסוכנת להעביר את שעות הפנאי הרבות שמביא עמו החופש הגדול. בתיעוד שהגיע לידי חדשות 2 Online, נראית מכונית דוהרת עד שהנהג מאבד שליטה על הרכב ומתהפך, הפעם זה נגמר בנס. "זה קורה כל הזמן".
לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו
מ', חברם של הנערים, מספר כי ילדים בלי רישיון מעבירים כך את הזמן ליד יער ירושלים כל הזמן. "בדרך כלל מדובר בחבר'ה דתיים-חרדיים", הוא הסביר. "מטיילים עם הרכבים ועושים איתם שטויות". לטענת מ' מדובר בשיטה: מישהו בחבורה שכבר יש לו רישיון קונה מכונית בזול כדי להשתולל איתה ביער. "הם מביאים איתם חברים אחרים, לפעמים פחות מהגיל שמותר לנהוג, והם חושבים שככה הם ילמדו".
המקרה הזה, שתועד הפעם, נגמר רק עם פציעות קלות של שני קטינים: אחד שבר את היד והשני קיבל מכה קלה בראש, לאחר שהנהג נלחץ כשאיבד שליטה על הרכב והרים את בלם היד תוך כדי נסיעה פרועה.
מחקר רחב היקף שבו השתתתפו 125 אלף בני נוער ונערך על ידי עמותת אור ירוק חושף כי כל צעיר שני (51.5% מבין הנשאלים) מודה כי נהג לפחות פעם אחת באופנוע או ברכב ללא רישיון. 26% מהנשאלים טענו כי זה לא מסוכן בכלל לנהוג ללא רישיון או אם נוהגים בזהירות בכבישים צדדים. מסקר נוסף שביצעה העמותה עולה כי 33% מבני הנוער דיווחו כי הם מכירים חבר שנוהג ברכב למרות שאין לו רישיון נהיגה (נתון שנשמר לאורך השנים האחרונות). 17% אף טענו כי מכירים ילדים ובני נוער בגילאי 12-16 שנהגו ללא רישיון. 18% מהנהגים הצעירים טענו כי הם מכירים מישהו שמשתתף במרוץ מכוניות.
ארז קיטה במנכ"ל עמותת אור ירוק מסביר כי בחופש הגדול בני הנוער לא נמצאים במסגרת שמגוננת עליהם או מעסיקה מה שמוביל אותם לעשות דברים מסוכנים. "הפיתוי, השעמום וחוסר החשש מהמשטרה מביאים אותם לעשות דברים מסוכנים", הסביר. "בני הנוער לא מבינים את ההשלכות של נהיגה ללא רישיון ובנוסף לא פוחדים להיתפס על ידי המשטרה. הדרך למנוע מבני הנוער לנהוג ללא רישיון היא לבצע הסברה רחבה בקרב בני הנוער על הסכנות ובמקביל המשטרה חייבת להגביר את הנראות בכבישים ואת האכיפה בעיקר בתקופת החופש הגדול באזורים שבהם נמצאים בני נוער רבים".
על פי נתוני עמותת אור ירוק, מתחילת השנה נהרגו 26 נהגי רכב צעירים (עד גיל 24) בתאונות דרכים, לעומת 23 צעירים שנהרגו בתקופה המקבילה בשנה שעברה - עליה של 10%.