14 משפחות, בהן קשישים סיעודיים וילדים, נותרו ללא קורת גג בעקבות השריפה שפרצה לפני כשבועיים ברחוב מעלה כנען בצפת. רוב המשפחות איבדו את כל רכושן בלהבות, שכילו עשרות בתים ברחוב. כעת המשפחות דורשות מהמדינה להכיר בשריפה - לצורך פיצויים ממס רכוש.
לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו
חלק מהבתים לא היו מבוטחים, והדיירים דורשים שהמדינה תפצה אותם במסגרת מס רכוש - כפי שקרה בשריפות הגדולות שהשתוללו בשנה שעברה בחיפה, בזכרון יעקב ובמקומות נוספים. המשפחות שכרו את שירותיהם של עורכי הדין חיה ודוד מנע.
כמו במקרים הקודמים, גם בצפת לא נמצא קשר להצתה - ולכן דורשים עורכי הדין חיה ודוד מנע ממשרד מנע ושות' כי המדינה היא זאת שתפצה את לקוחותיהם שנותרו חסרי כל.
"אם לא נקבל עזרה, נמצא את עצמנו ברחוב"
חלק מהתושבים הביעו השבוע חשש כי המדינה לא תתערב מיידית בנעשה ותדאג לפיצוי עבור התושבים - בעוד הם יישארו מחוסרי כל למשך תקופה ארוכה, ללא קורת גג, ביגוד ואמצעי מחיה מינימליים.
באחת הדירות שנשרפה כליל התגורר שלום פרץ עם שלושה מבני משפחתו, כולל אמו הקשישה בת ה-84. "אמא שלי עברה לדירה בקומה שלישית ביחד עם מטפלת וזה מאד קשה לה, אני מצאתי דירונת קטנה וכאן אנחנו מתגוררים אבל זה מצב שלא יכול להימשך. העזרה שהציעו לנו דלה, אין לנו כסף לשכר דירה ואם המדינה לא תתעשת אנחנו נמצא את עצמנו ברחוב".
"הכאב הכי גדול הוא על אימא שלי שצריכה את הפינה שלה עם המטפלת", הוסיף פרץ. "אני לא יודע אם נחזור לבתים שלנו, אבל לפחות שלה תהיה פינה חמה וקטנה. המדינה חייבת לדאוג לנו כמו שדאגה לתושבי ערים אחרות. אנחנו לא שונים מתושבי זכרון יעקב וחיפה. אני לא יודע לאן נלך ומה נעשה: אין לנו כלום בחיים, הכל נשרף".
עו"ד דוד מנע, שביקר השבוע במקום, אמר: "לא ייתכן שהמדינה תתעלם ממה שקרה בעוד שבשריפות דומות, שגם הם לא נגרמו מהצתה, היא נקטה אמצעים מיידים ופיצתה את התושבים באמצעות מס רכוש בצורה יעילה וזריזה".
עו"ד מנע הוסיף כי אם המדינה לא תיעתר לבקשת לקוחותיו, הוא מתכוון לפנות לבג"ץ: "לקוחותינו אינן ממשפחות בעלות אמצעים גם כך, ועל אחת כמה וכמה לאחר שאיבדו את כל עולמן".