המדינה הסדירה לא מזמן מחדש את ההימורים החוקיים בישראל, אבל בזמן שבדקו איך ניתן להוריד את ההשפעות - לא בדקו מה קורה עם אלו שהתמכרו להימורים, ואיך ניתן לטפל בהם בצורה הטובה ביותר. בקרוב הוועדה שמונתה לבחון את הנושא תפרסם את המלצותיה.
לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו
לפי נתוני משרד הרווחה, יש כיום בישראל כ-14,000 מכורים שמוכרים למשרד ומקבלים טיפול בכל מגוון ההתמכרויות - מתוך כ-20,000 מכורים סך הכול. אבל עדיין ההנחה היא שרק אחד מתוך שישה מכורים אכן זוכה לטיפול או הכרה כלשהי ולכן האומדן גדול הרבה יותר ומדבר על לא פחות מ-120,000 מכורים בישראל.
למה אנשים מתמכרים?
הנתונים מראים כי מרבית המכורים (58%) הם בעלי התמכרות התנהגותית, התמכרות שאינה לחומרים כמו סמים ואלכוהול. ההתמכרות הנפוצה ביותר הבאה (23%) היא למין, אחר כך לאינטרנט (9%) ו-6% מכורים לקניות.
כרגע מבין מי שמטופלים על ידי המדינה רק 8% הם אותם מכורים להימורים, אבל ההערכה היא שיש הרבה יותר, בין היתר בגלל האינטרנט שמנגיש את אותם הימורים בקלות ולכן גם קשה יותר לדעת שאנשים צריכים עזרה.
מפעל הפיס מעביר 2.5 מיליון שקלים וכעת בוחנים יהיה הכי נכון לעשות עם הכסף. ועדה שהקים מנכ"ל משרד האוצר ושותפים בה משרדי המשפטים, הבריאות והרווחה צפויה להמליץ על המודל הבא: הקמת מרכזים חדשים שיתנו תמיכה נפשי למכורים וגמילה, לצד סיוע כלכלי ומשפטי - גם למשפחה - מתוך ההבנה שמדובר בבעיה כוללת, ולכן גם הטיפול צריך להיות כזה.
אבל את כמות המרכזים המדויקת, מה יהיה תקציבם והתשובה לשאלה האם יהיה גיוס של כוח אדם נוסף נוכל, בתקווה, לדעת לאחר שהוועדה תכריע בנושא לאחר החגים.