זה קרה בסוף השבוע האחרון בצפון הארץ. רכב פרטי התקרב במהירות לצומת עירון בכביש 65 ולא עצר גם כשהרמזור הראה אור אדום. את התוצאה אפשר לראות בתיעוד שהגיע לידי חדשות 2 Online - התנגשות עוצמתית באמצע הכביש, פציעה קשה של בעל הרכב הפוגע ופציעה של האישה ברכב ממול. בצד הכביש, מטרים ספורים לפני הצומת, עמדה ניידת משטרה, דבר שלא מנע את התאונה.

לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו

חצייה באור אדום לא תמיד מביאה לידי תאונות קשות, אך היא מסכנת את הציבור כולו. ולמרות זאת מסתבר שהאירועים הללו חוזרים על עצמם לא מעט. מסקר שערכה לאחרונה עמותת אור ירוק באמצעות מכון המחקר "מאגר מוחות", עולה כי לא פחות מ-93% מהציבור טענו כי ראו לפחות פעם אחת נהג שחצה צומת באור אדום בשנה האחרונה.

עוד עולה כי אחד מכל ארבעה (23%) העיד על עצמו כי חצה צומת באור אדום לפחות פעם אחת בשנה האחרונה. מדובר בעלייה בהשוואה לסקר דומה שערכה העמותה בשנת 2015 ובמסגרתו 17% מהנשאלים הודו שחצו צומת באור אדום לפחות פעם אחת בשנה.

והסיבה לתופעה? "לגנוב רמזור". 84% מהנשאלים מאמינים כי הנהגים שמים לב לרמזור אך מנסים בכל זאת להספיק לעבור באור ירוק לפני שהוא מתחלף ובטוחים שיספיקו לעבור. 11% מאמינים כי הנהגים לא רואים את הרמזור, כלומר מאשימים את תשומת הלב. כשנשאלו האם מצלמות שיוצבו בצמתים ירתיעו נהגים מלחצות צומת באור אדום הגיבו רוב הנשאלים (71%) כי הצבת מצלמות תרתיע נהגים מלחצות באור אדום.

ארז קיטה, מנכ"ל עמותת אור ירוק קרא למשרד לביטחון הפנים להתקין מצלמות לפני שאנשים ייפגעו: "כשנהג נכנס לצומת באור אדום הוא מהמר על החיים שלו ושל מי שעומד להיכנס לצומת באור ירוק. לא מדובר באירוע נדיר אלא במציאות יומיומית. בעולם הבינו מזמן שניתן לצמצם את התופעה הזו באמצעות מצלמות רמזור פשוטות שהורידו את מספר התאונות הקטלניות בצמתים שבהם הוצבו".