הישג שיא לאתלט ישראלי, אבל בלי עוד מדליה: חנה קנייזבה-מיננקו סיימה הלילה (ראשון) חמישית בגמר הקפיצה המשולשת. תוצאה טובה של 14.68 מטרים, לא רחוקה משיאה האישי, השאירה את חנה בתמונה של מדליית הארד עד לסיום, אך לבסוף היא נאלצה להסתפק במקום 5. בזהב זכתה כצפוי קתרין איברגואן הקולומביאנית שקפצה ל-15.17 מטרים.
לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לחדשות 2 בפייסבוק
מיננקו קפצה 6 פעמים: בקפיצתה ה-4 הגיעה למרחק מרשים של 14.68, בקפיצה ה-5 פסלה ובשישית לא הצליחה לשפר את התוצאה. ההישג של חנה מרשים ביותר לאתלטית ישראלית, והיא משווה את הישגו של קוסטה מאטוסביץ' בקפיצה לגובה - מקום 5 בגמר אולימפי (סידני 2000).
"רציתי להגיד תודה לכל עם ישראל", אמרה לאחר התחרות. "תודה לאנשים שמעניקים לי חום ואהבה – אני מקווה שתראו אותי גם בטוקיו 2020".
גם האתלט הישראלי דימה קרויטר ויתר על החלום להעפיל לגמר לאחר שנפסל במוקדמות הקפיצה לגובה. קרויטר לא הצליח לעבור את משוכת ה-2.22 מטרים בניסיון השלישי. זוהי האולימפיאדה הראשונה של הספורטאי בן ה-23, שעלה לארץ לפני כ-17 שנה.
ביום שבת התמודדה מיננקו במוקדמות: לאחר שפסלה פעמיים והדאיגה צופים רבים באצטדיון ובישראל, עברה בקפיצה השלישית עם תוצאה של 14:20 מטרים ונכנסה לרשימת 12 הגדולות.
מיננקו בת ה-26 נולדה באוקראינה ואף ייצגה את המדינה באולימפיאדת לונדון 2012, בה סיימה במקום הרביעי עם תוצאה של 14.56. באותה שנה היא החלה בתהליך האזרוח בישראל לאחר שנישאה לאתלט העבר אנטולי מיננקו. מאז שהתאזרחה והחלה להתאמן בארץ, שיפרה את שיאה האישי שעומד כיום על 14.78 – תוצאה שמהווה כמובן גם את השיא הישראלי.
לפני כחודש זכתה במדליית כסף באליפות אירופה באמסטרדם ובשנה שעברה זכתה במדליית כסף באליפות העולם ב-2015 ובמדליית ארד באליפות אירופה באולם. מיננקו עברה מספר פציעות לא קלות בקריירה: בשנה שעברה נפצעה בכף הרגל ונאלצה לעבור ניתוח והשיקום פגע בהכנות לריו ולאליפות אירופה.
העניין התקשורתי הרב שעוררה מיננקו עם הגעתה לארץ, והכתבות בחדשות 2 שליוו את הליך קליטתה ואימוניה, שיפרו את תחושתה ומעמדה בנבחרת – וגם את הגב הכלכלי שהעניקו לה הספונסרים.
מה עשתה הנבחרת הישראלית במהלך היום שעבר?
עיניים רבות היו נשואות במהלך הערב לשיוט המדליות, בו השתתפה הגולשת מעין דוידוביץ': היא הייתה יכולה לזכות במדליה בשיוט המכריע - אך סיימה רק במקום התשיעי במקצה ובמקום השביעי סך הכל. לאחר מכן הביעה דוידוביץ' אכזבה מהתחרות אך הבטיחה לנסות שוב באולימפיאדת טוקיו 2020: "הייתי יכולה להשיג תוצאה יותר טובה". לאחר השיוט אמרו אחיה והוריה לערוץ הספורט: "אנחנו גאים בה בכל תוצאה, אנחנו יודעים שהיא מאוד רצתה להביא מדליה. היא עשתה עבודה טובה, היא יודעת גם להפסיד".
לפנות ערב סיימה האצנית הישראלית מאור טיורי (26) במקום ה-90 מתוך 157 רצות במרתון, עם תוצאה של 2:47:27 שעות. לונה צ'מטאי קורלימה (27) פרשה אחרי 38 ק"מ ולא סיימה את התחרות. מי שניצחה במרתון היא הקנייתית ג'מימה סומגונג עם תוצאה של 2:24:04 שעות.
הישראליות אנסטסיה גלושקוב-לוונטל וג'ניה טטלבאום סיימו את יום המוקדמות הראשון במקום ה-21, לאחר שקיבלו ניקוד של 78.9000. עבור רמת הביצוע - 30% מהציון - קיבלו 23.2000 נקודות. עבור ההתרשמות האמנותית - 40% מהציון - קיבלו 31.6000 מהשופטים. עבור רמת הקושי קיבלו 24.1000 מצוות השופטים. מחר ייערך שלב התרגיל הטכני, בו ייקבעו 12 העולות לגמר (מתוך 24 צמדים).
השייטות הישראליות גילי כהן ונינה אמיר סיימו את השיוט השישי סיימו במקום ה-17 ואת השיוט השביעי במקום ה-14 – וכעת הן מדורגות במקום ה-19, לאחר שהשיוט השמיני נדחה. במקצי הגברים סיימו אייל לוין ודן פרויליך את שני השיוטים במקום ה-19 סך הכל: בשיוט השישי סיימו במקום ה-20 ובשיוט השביעי שיפרו מעט את התוצאה וחצו את קו הסיום במקום ה-16. קודם לכן הודח רשמית מישה זילברמן תחרות הבדמינגטון בריו: זילברמן, שניצח קרב אחד והפסיד קרב אחד, סיים במקום ה-14 מתוך 46 מתחרים - כאשר 13 בלבד עלו לשלב הבא.