כחצי מיליון תלמידים ישתתפו בפעילויות (צילום: אלה קוסטינר, חדשות)
ההורים מיואשים, הילדים מסכנים | צילום: אלה קוסטינר, חדשות

רגע לפני סיומו של החופש הגדול וחזרתם של הילדים לבתי הספר, הכריזו חברי עמוד הפייסבוק "הורים נלחמים למען חופש מתואם עם הילדים" על "יום הזעם של ההורים". ההורים דורשים לצמצם את הפער בין מספר ימי החופשה שלהם, לבין מספר ימי החופשה של הילדים, פער בין הגדולים בעולם.

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לחדשות 2 בפייסבוק

במסגרת יום המחאה, קוראים המארגנים לכל ההורים להגיע ביום רביעי עם ילדיהם לעבודה, ולבצע פעולות ברשתות החברתיות להגברת המודעות לפער בין ימי החופשה של ההורים לילדים. כמו כן יחולקו מספרי טלפונים של משרדי ממשלה, אליהם יוכלו הילדים להתקשר ולספר שאין עבורם סידור בגלל שלאמא ואבא אין מספיק ימי חופש.

עמוד הפייסבוק "הורים נלחמים למען חופש מתואם עם הילדים" צבר מעל ל-12,000 עוקבים בחודשים האחרונים. העמוד הוקם ביוזמת שחר תורג'מן, מנכ"ל קבוצת הדקה ה-90 במטרה להפחית את העומס והנטל הכלכלי הכבד המוטל על כתפי ההורים.

הדרך לחופשה לא קלה (צילום: רויטרס, חדשות)
מחפשים נואשות איך להעסיק את הילדים | צילום: רויטרס, חדשות



"ההורים בישראל מתמודדים עם יותר משלושה חודשים בשנה שבהם הם צריכים להמציא ולייצר פתרונות יצירתיים ויקרים לחופשות הילדים בזמן שהם חייבים לעבוד", אמר תורג'מן. "כעת אנחנו בימים האחרונים של החופש הגדול ולהורים רבים פשוט נמאס מהפיאסקו המתמשך של מציאת סידור לילדים כשהם נמצאים בעבודה, ההורים מרוששים, מותשים ומיואשים ולכולנו נמאס".

"אנחנו קוראים לחברי הכנסת, אלו שלא סובלים מהבעיה, לפעול כדי לצמצם את הפער הבלתי נסבל של מעל ל-60 ימי בשנה בהם ההורים עובדים והילדים נמצאים בחופשה", הוסיף מארגן המחאה. "יום הזעם זו ההזדמנות שלנו להגיד - זו השנה האחרונה שבה נצטרך להתמודד עם פער כה משמעותי ואנחנו קוראים לכולם להצטרף למחאה ולעזור לנו להביא לצמצום הפער הנוראי".

"הילדים יותר מסכנים מההורים"

בישראל קיים פער עצום בין מספר ימי החופש המגיעים להורים - לעומת מספר ימי החופש של מערכת החינוך. אל עשרת ימי החופש של ההורים מצטרפים תשעה ימי שבתון במשק, אך התלמידים מקבלים 81 ימי חופשה שנתיים - פער של 62 ימים בהם צריכים ההורים למצוא סידור לילדיהם.

מדובר בפער לא רק בין ההורים לילדים, אלא גם בין ישראל ליתר מדינות העולם. בבריטניה למשל, עומד הפער בין ימי החופשה של ההורים לימי החופשה של הילדים על 31 ימים בלבד, בצ'כיה על 22 ימים ובאירלנד על 27 ימים.

פער עצום בין ישראל ליתר העולם (צילום: Sergii Korshun, 123RF)
פער עצום בין ישראל ליתר העולם | צילום: Sergii Korshun, 123RF

הורים רבים נרתמו למען המטרה והחלו לשתף את סיפוריהם האישיים בחלק מהמחאה. "לפני כשבועיים סיימתי את העסקתי במקום העבודה הקודם, הסיבה המרכזית הייתה שמקום העבודה לא הבין איך נכנסתי לחריגה גבוהה כל כך של ימי חופשה במהלך החופש", סיפרה טלי בלאו בת 37 מכפר סבא, אמא ל-2 ילדים בגילאי 3 ו-6. "נראה להם מוזר שביקשתי שבועיים חופשה כי לא היה לי סידור לילדים".

"הילדים הרבה יותר מסכנים מאיתנו ההורים במהלך החופש הגדול אם שואלים אותי, במשך חודשיים הם חיים בחוסר וודאות מה יהיה איתם מחר, אם יילכו לסבא וסבתא, לקייטנה, למגרש משחקים או סתם יישבו בבית ביום חם", הוסיפה. "אנחנו מחפשים כל הזמן הפעלות עבורם ולא תמיד יכולים לתת להם את הכל, אני מאוכזבת מהמצב אבל אין לי הרבה ברירות ולכן אני מחוסרת עבודה כרגע. אנחנו חייבים להשמיע את קולנו ".

חוברות צביעה יחולקו לילדים (צילום: הורים נלחמים)
חוברות צביעה יחולקו לילדים | צילום: הורים נלחמים

גם רויטל מור יוסף שמחון, אמא ל-6 ילדים מתל אביב, מתארת כי את סכומי העתק שנאלצה להוציא בחופש הגדול. "החופש הגדול פשוט גמר לנו את כל הכסף, הוצאנו עשרות אלפי שקלים עד היום על קייטנות, הפעלות לילדים ועזרה של בייביסיטר", סיפרה.

"אני צריכה לתת לאנשים זרים לגדל את הילדים שלי במקומי, אני לא מצליחה להבין איך המדינה לא עוזרת לנו בזה. את ימי החופשה שלי ניצלתי בחופשים לאורך השנה, סוכות, חנוכה, פסח ועוד. הגעתי לחופש הגדול בחריגה של ימי חופשה ולי אין הורים שיעזרו לי עם הילדים בקייטנת סבא סבתא. החופש הגדול פשוט הורס את ההורים במקום לעזור להם, אני מצפה מהמדינה שתרים את הכפפה סוף סוף ותעזור לנו".