חוששים להתלונן: במהלך שבע השנים שחלפו מיום הקמתו, קיבל ארגון הו"ד (הומואים דתיים) 12 פניות על פגיעה מינית. רק חמישה מהפונים התלוננו בפורום תקנה או במשטרה. בארגון טוענים שפרשיות רבות מושתקות וכי ישנה אוזלת יד בטיפול במתלוננים בקרב הציבור הדתי.
רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק
שישה מבין 12 המתלוננים הם חרדים, שלושה מגדירים עצמם חרד"לים (חרדי-דתי-לאומי) ושלושת הנותרים משתייכים לזרם הציונות הדתית. תשעה מבין 12 המתלוננים דיווחו לארגון הו"ד כי הפוגע בהם היה בעל סמכות עליהם, ורק ארבעה מהם דיווחו על הפגיעה למנהלי המקום שאליו הם משתייכים.
מנתונים סטטיסטיים שחושף הארגון על מספר הפונים המתלוננים על פגיעות מיניות, עולה כי בשנים האחרונות חלה ירידה במספר הפניות, אולם בארגון לא מרוצים מהנתון משום שלטענתם הסיבה לירידה במספר הפניות היא תופעת ההשתקה.
"צורך בחקיקה של אי התיישנות על פגיעות מיניות"
עוד לפני הקמת הארגון, בין השנים 2003 ל-2008, תועדו 63 תלונות שהגישו חרדים ודתיים על פגיעות מיניות. 15 מהנפגעים ציינו כי התוקף שילם להם דמי שתיקה בסך של יותר מ-15 אלף שקלים. ב-23 מהמקרים ציינו הפונים כי תלונתם לא טופלה כלל.
"הומופוביה וקלות העונשים שמקבלים התוקפים, כמו בפרשת הרב מוטי אלון, הן הסיבות העיקריות לחששם של הומואים מהמגזר הדתי והחרדי מפני הגשת תלונה בגין תקיפה מינית", ציין מנהל הארגון, הרב רון יוסף. "הרבה נפגעים חוששים שדיווחים שכאלה ייאלצו אותם לצאת מהארון בשלב מוקדם מדי בחייהם, זאת נוסף על החשש שיאמינו לגרסת הפוגע, שהוא לרוב בעל סמכות".
בארגון פועלים כעת על מנת להפסיק את טיפולי ההמרה שנעשים להומואים בציבור הדתי. "יש צורך בחקיקה של אי התיישנות על פגיעות מיניות ולקיים פעולות של חינוך והסברה במוסדות החינוך", סיכם יוסף. "הקהילה הדתית צריכה לקחת אחריות ולהוקיע את הפוגע ולדאוג יותר לנפגעים".