גבר גרוש שביקש להנפיק תעודת רווקות במשרד לשירותי דת שבאשדוד, נתקל בסירוב מצד העובדים במקום שהסבירו כי מאחר והוא בן העדה האתיופית עליו לפנות לרב ייעודי המטפל בענייני הקהילה.
רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק
לקראת חתונתו המתוכננת בעוד כשבוע וחצי, התייצב אהרון ברקולין בן 38 מאשדוד במשרד לשירותי דת שבעיר מגוריו וביקש להנפיק תעודת רווקות. למרות שהיה מלווה בשני עדים כנדרש והחזיק בידיו את כל המסמכים הדרושים לשם כך, נדחה ברקולין בידי העובדים במקום שהסבירו לו כי מאחר והוא בן העדה האתיופית, בהתאם לנוהל מקומי ענייניו יטופלו אך ורק בידי הרב מיכאל מהרט – יוצא אתיופיה בעצמו.
למרות ששב והתעקש על כך שהוא רשאי לבחור באופן חופשי ממי לקבל שירות, נותרו לדבריו העובדים בסירובם לקבלו בעמדתם.
למרות שעל פי נוהלי המשרד לשירותי דת מחויבים יוצאי אתיופיה שלא נולדו בישראל בהנפקת אישור יהדות אצל רב מומחה ליהדות אתיופיה, המקרה המדובר שונה בתכלית משום שברקולין כבר התחתן בארץ כדת משה וישראל ואף קיבל את כל האישורים הנדרשים לכך וכעת הוא רק מעוניין להינשא לזוגתו החדשה.
בהקלטות שהגיעו לידי חדשות 2 Online נשמעים בכירי המועצה הדתית באשדוד כשהם מאשרים כי זהו אכן הנוהל החל על בני העדה האתיופית וכי על פיו הם פועלים. "אני לא מבין למה רק אתיופי יכול לטפל באתיופי", אמר ברקולין. "אני לא מבין מדוע אני לא יכול לקבל שירות כמו כל אזרח? היו לי את כל האישורים הנדרשים, גם את תעודת הנישואין הקודמת וגם את תעודת הגירושין, הטרחתי שני חברים שיעידו בפני הרב, הגעתי במיוחד מנס ציונה באמצע יום עבודה, והם אפילו לא ניסו לעזור. זה פשוט זלזול וזו תחושה קשה מאוד של אפליה והשפלה".
"אני עובדת כאן 41 שנה, ככה אמרו לנו לעבוד"
כששב לביתו החליט ברקולין שאין בכוונתו לעבור על העניין בשתיקה, זאת מאחר והיה לו ברור כי מדובר בהתנהלות בלתי חוקית מצד משרד הדתות. לאחר שיחה שקיים עם סגן יו"ר המועצה הדתית של אשדוד ובה הוסבר לו שוב כי זה הנוהל, יצרה עמו קשר מנהלת מחלקת הנישואין במועצה שאישרה באוזניו כי העניין נבדק שנית ואכן נמצא בלתי חוקי. "ככה אמרו לנו לעבוד, אני לא יודעת אם אתה מכיר את המערכת", הסבירה. "אני עובדת כאן 41 שנים וככה עבדנו, אני לא אשקר אותך. החל מהיום אנחנו מחויבים בקבלת קהל רגילה – עם העדה אתיופית, רגיל כמו כל הישראלים. אבל את האישור הסופי רק אם הרב מיכאל מאשר".
אתמול (ראשון) התייצב שוב ברקולין במשרד הדתות והשלים את ההליך. עם זאת, הבעיה לטענתו כלל לא נפתרה ובני הקהילה האתיופית עדיין מחויבים באותו הנוהל, שלכאורה בוטל.
במועצה הדתית אשדוד טענו כי הנוהל נועד להקל על בני הקהילה האתיופית ולהפנות אותם לרב הדובר את שפתם ומכיר את משפחותיהם.
מהמשרד לשירותי דת נמסר בתגובה: "מי שחפץ בכך יוכל לדרוש ולקבל רב אחר".
לפניות לכתב: AzriA@ch2news.tv