יותר מחודש עבר מאז קיבלו בבית משפחת שראל בקריית ארבע את הידיעה המרה על מות בנם, בניה ז"ל, במהלך היתקלות עם מחבלים בחאן יונס. גם היום, שבועות אחרי הבשורה הקשה, המולת הילדים והנכדים בבית המשפחה מצליחה לפרקים לעמעם את הכאב.
רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק
בניה, שהיה מפקד פלס"ר גבעתי, הוא הבן הרביעי מבין שמונה אחים ואחיות. מלבד אחיו והוריו, הותיר בניה מאחור גם את גלי, הקיבוצניקית שעמה היה אמור להתחתן בסוף אוגוסט. במקום זאת, מוצאת עצמה גלי כעת בקריית ארבע ומחפשת נחמה עם משפחתו של אהובהּ.
"אמרו לנו שנגמרו לנו החיים", מספרת אמו מיכל. "אבל אני לא חושבת שאין לנו חיים. יש לנו המון ילדים, אנחנו אנשים מאוד עסוקים ויוצרים. הדבר האחרון שבניה היה מצפה מאיתו הוא ש'נסגור את הבאסטה' ונסיים את החיים".
מדי שבוע נשמעים בבית שירי ארץ ישראל יפים ועליזים, אך כעת נערכים בני משפחת שראל לשמוע שיר שהולחן בשבועות האחרונים במיוחד לזכרו של בניה - מיזם אישי שלקחה על עצמה לא אחרת מרעיית ראש הממשלה - שרה נתניהו.
פרויקט הזיכרון הייחודי נולד במהלך השבעה, כשנתניהו שמעה ממיכל, אמו של בניה, על שיחת הטלפון האחרונה שניהלו לפני שנהרג. הוא שאל לשלומה והיא ענתה בשורה משירה של המשוררת זלדה: "שלומי קשור בחוט לשלומך".
נתניהו: "חשבתי שהשיר הזה חייב להיות לזכרו"
"חשבתי שאני חייבת שזה יהיה שיר מולחן", מספרת נתניהו. "אני חייבת שזה יהיה שיר לזכרו". מיד לאחר מכן התקשרה רעיית ראש הממשלה לזמר יהורם גאון, על מנת לשאול אותו האם יהיה מוכן לבצע את השיר.
"כששרה פנתה אליי ושאלה לשלומי עניתי לה: 'שלומי כשלום עמי'. היא השיבה: 'זהו בדיוק הנושא שריציתי לדבר איתך עליו'". גאון התייחס גם לעבודה על השיר ואמר: "חשבתי שלפצח את זלדה זה משהו מאוד קשה ולכן פניתי לנורית הירש".
אמו של בניה נזכרה בשיחתם האחרונה וסיפרה כי "הוא אמר לי 'אמא, את עשר'. אז אני אמרתי לו: 'בניה, בחייאת, מה אני עשר? שלומי קשור בשלומך'".
בעוד שנים, כשהשיר יתנגן ברדיו, מן הסתם לא יידעו כולם כי הכל התחיל בשורת הפתיחה. אבל בבית משפחת שראל יהדהדו דווקא שתי השורות האחרונות: "אני, ואתה והמוות". כך חתמה המשורתת זלדה לפני 80 שנה את השיר שלנצח יהיה מעכשיו השיר של בניה.