נדמה שהעולם של היום, לפחות זה הקולינרי, מתחלק לשני סוגים של אנשים: אלה ששואפים להיות בשלני על ואלה שלא מבדילים בין קישוא למלפפון. לאחרונה הפכו סדנאות הבישול למתחילים לנפוצות ביותר בעיקר בקרב הורים שהחליטו שלילדים שלהם מגיע יותר מנקנקיות במים: "אנשים מגיעים לפעמים לגיל 30 בלי לעשות חביתה וכשאתה לומד דברים בגיל מאוחר יש רתיעה מאוד גדולה", מספרות תם ולירון, מדריכות בסדנה.
אחת מהמשתתפות היא שרי, יועצת שינה ואם לשניים שמודה שהחרדה שלה מגיעה דווקא מכיוון הקטניות: "אני שומעת את זה ובורחת חזרה לפתיתים", היא צוחקת. גם יעל בר זוהר, אמא לשניים בעצמה, תיכנס בקרוב לסדנה מסוג קצת אחר: ביום שבת הקרוב (21:00) היא תיכנס לבית הספר לבשלנים מתחילים של השף ניצן רז יחד עם טל ברודי, רן שריג, עמוס רולידר, נאור אורמיה, מאור שוויצר, רנא רסלאן, הדר לוי, שני אטיאס ומיכל ינאי. כולם ייסגרו למשך שלושה שבועות ולא יצאו עד שיתמודדו עם הפחד הגדול ביותר שלהם: "אנחנו אמהות ורוצות להיות גם קרייריסטיות. לי לא יצא לגדול בבית שהיה סביב אוכל", מספרת בר זוהר. גם טל ברודי סחב במשך השנים רתיעה מהאיזור הזה של הבית: "אם מישהו היה שואל אותי אם אני מעונייו ללכת לבית ספר לבשלנים מתחילים הייתי אומר השתגעתם", הוא צוחק.
"הצילו! אני לא יודע לבשל", שבת ב-21:00, ערוץ 2