"הרביצו לי, כל הזמן פחדתי שיהרגו אותי": מצעד הגאווה בירושלים יתקיים היום (חמישי) זו הפעם ה-18 תחת אבטחה כבדה שתלווה את הצועדים ולצד קריאות של רבנים שקוראים שלא להניף את דגלי הגאווה הרחבי הבירה. ההיערכות הגבוהה מגיעה 4 שנים לאחר שנרצחה שירה בנקי ז"ל על ידי חרדי שהתנגד לקיום המצעד, שמארגן הבית הפתוח בירושלים. אושר בנד, נערה טרנסג'נדרית בת 15, שחוותה בשנים האחרונות אלימות קשה בבית הספר מאז שהחליטה לעבור שינוי ולהיות אישה, תנאם בעצרת הסיום של המצעד בגן העצמאות ויש לה מסר להעביר.
לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו
אמה של אושר מספרת שכבר בגיל שנתיים הבינה שהבן שלה הוא לא כמו כל הבנים. הוא שיחק עם בובות ולבש שמלות וכשהתבגר כבר הצהיר על עצמו כהומו. מאוחר יותר, כשאושר נחשפה לראשונה למונח טרנסג'נדררית, היא הבינה שהיא הצליחה למצוא את עצמה. "הרגשתי שהמושג נכתב עליי", נזכרת אושר. "תמיד רציתי להיות בת". אושר החליטה לשנות את צורת הלבוש שלה וגם הנראות שלה גם בבית ספר, דבר שלטענתה לא התקבל טוב גם על ידי צוות המורים - ובמיוחד לא על ידי הילדים שהציקו לה והכו אותה. "איימו גם על החברות המעטות שהיו לי", היא משחזרת. "לא הייתה לי הגנה, הרביצו לי, כל הזמן פחדתי שיהרגו אותי".
האם המודאגת דיווחה לבית הספר על התחושה הקשה של בתה שחשה אי-הביטחון בתחומי המוסד, אך בזמנו התשובה היחידה שקיבלה הייתה שאין איך להבטיח את שלומה של אושר. בתסכול גדול, הן החליטו יחד לשתף פוסט בפייסבוק שבו תיארו את האלימות הקשה ואת - והתמיכה בהן: "התמיכה של האנשים גרמה לי להיות חזקה. נתנו לי תחושה שאני יכולה להיות כמו כולם".
"זה לא כזה פשוט להרים מציג לגאווה ולסבלנות ואושר היא פנים חשובות", מציינת הדס שדה ממארגנות מצעד הגאווה והסובלנות בירושלים. "היא מייצגת את האנשים שמגיעים מהפריפריה והכי קשים לטרנסיות שחוות אלימות על בסיס יומיומי".
ולאושר, שתעלה לנאום בעוד כמה שעות מול עשרות אלפי המשתתפים בצעד, יש מסר לאותם ילדים שהתנהגו אליה בחוסר סובלנות: "מה שהם עושים לאחר, זה יחזור גם אליהם. ושיהיו בריאים לא מאחלת להם לעבור את זה ובזכות זה אני חזקה עכשיו, אני מי שאני, אני גאה בעצמי".
ליצירת קשר עם הכתבת: avivitm@ch2news.co.il