הפתרון לכאוס בהקצאות לשנת שירות בעקבות התפרקות "בני המושבים": בשעות האחרונות הוחלט במשרד הביטחון על מתווה פתרון לפיצול בתנועת "בני המושבים", והוא הוצג לנציגי תנועת הנוער בישיבת חירום עם ראש האגף הביטחוני חברתי, תא"ל (בדימוס) משה צין. על פי הפתרון, משרד הביטחון יאפשר לבני נוער שלא ירצו להתנדב במסגרת הנוער העובד להשתלב בתנועות אחרות.
לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו
הפתרון - משרד הביטחון יבדוק עם תנועת "הנוער העובד והלומד" כמה בני נוער מתכוונים להצטרף לתנועה בשנת השירות, ויחלק את יתר ההקצאות בין תנועות נוער מתאימות שיגישו בקשה. במשרד הביטחון ציינו כי נציגי התנועה עמם נפגשו הביעו הסכמה למתווה.
ההחלטה מגיעה על רקע מחאתם של יותר מ-130 בני נוער המקיימים מאז יום שני משמרת מחאה מול משרד הביטחון, נגד העברת הקצאותיהם ליציאה לשנת שירות לתנועת "הנוער העובד והלומד" זאת בעוד הם בכלל חברים בתנועת "השומר החדש". בעקבות המחאה, נקבעה לנציגיהם אחר הצהריים פגישה עם צין בה הוצג להם המתווה החדש.
הכאוס נוצר עם הפיצול בתנועת "בני המושבים" בשבועות האחרונים, כתוצאה מהחלטת "תנועת המושבים" באפריל להשיב אותה לפעול תחת "הנוער העובד והלומד", זאת לאחר כמעט שנה בה פעלה עצמאית. 17 מבין 27 ראשי המועצות בהן פעלה "בני המושבים" לא קיבלו את החלטת התנועה המאגדת אותם, והקימו לפני כשבועיים את "התנועה החדשה".
מסגרת חלופית שתפעל בשלוש השנים הקרובות תחת "השומר החדש", כהכנה להפיכתה לתנועה עצמאית. יתר המועצות פנו הן ל-"נוער העובד והלומד" והן לתנועות נוספות.
ימים ספורים לאחר מכן, התבשרו הנערים כי משרד הביטחון אישר את בקשת מזכ"ל "תנועת המושבים", מאיר צור, להעביר את כלל ההקצאות לתנועת "הנוער העובד והלומד", ביניהן אלו של יותר מ-130 חברי "התנועה החדשה". בעקבות ההחלטה, הלינו הנערים על כך שנכפה עליהם, לאחר שהתחייבו לשנת השרות וחתמו על דחיית גיוס, לצאת אליה בתנועה שהם לא בחרו בה ואינם שותפים לתפיסת עולמה.
"הנוער כאן נהפך בעל כורחו לבני ערובה של עסקנות פוליטית בין התנועות", אמר יו"ר ועדת החינוך של המועצות האיזוריות ערן דורון. דורון שמכהן גם כראש המועצה האזורית רמת נגב אמר: "עלינו ללמוד את הפתרון ולראות האם ניתן ליישום. זאת שעת מבחן אמיתית למובילי תנועות הנוער".
"המתווה יכול להוות פתרון", אמר בתגובה איתי ציפורי, סגן מזכ"לית "התנועה החדשה" שמנהלת את המחאה. "אם בסופו של דבר יכולת הבחירה איפה לעשות את שנת השירות תהיה אצל הילד שחתם דחיית שירות. אנחנו לא אורזים את האוהל והלכים הביתה, אלא נשארים פה וממשיכים במחאה, על מנת לוודא שהמתווה יתממש באופן שרצון הילדים יכובד".