דוח שמפרסם הבוקר (שני) המשרד להגנת הסביבה קובע כי משנת 2015 נרשמה הפחתה של 56% בפליטות המזהמים האורגניים הנדיפים, שכוללים חומרים מסרטנים במפרץ חיפה. אולם, בארגון מרכז מחקר סביבתי חיפה תקפו את ממצאי הדוח וטענו כי הוא מגמתי: "2,500 מתים בשנה בישראל בגלל איכות אוויר ירודה".
לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו
הדוח מציג את הישגי התוכנית הלאומית להפחתת זיהום אוויר וסיכונים סביבתיים במפרץ חיפה והסביבה משנת 2015, וממנו עולה כי לאורך השנים חל שיפור משמעותי באיכות האוויר במפרץ חיפה. בשנות התוכנית נרשמה הפחתה של 56% מפליטות המזהמים האורגניים הנדיפים - שכוללים חומרים מסרטנים.
בשנים 2015-2018 הוגברה האכיפה על המפעלים בחיפה: הוצאו 42 התראות ל-17 מפעלים והתקיימו 37 שימועים ל-16 מפעלים. כמוכן, הוקם בעיר אזור אוויר נקי המגביל כניסת רכבי דיזל מזהמים לשטחי המגורים בחיפה - הראשון בישראל, וכבר בשנה הראשונה להפעלתו נמדדה הפחתה של כ-20% בריכוזי הפיח בעיר התחתית.
49 ממפעלי מפרץ חיפה, גם כאלו שאינם נכללים בתוכנית, יישמו את מדיניות המשרד במהלך תקופת התוכנית והתקינו אמצעים להפחתת סיכונים לאוכלוסייה ולסביבה על ידי הפחתת כמויות חומרים מסוכנים, מעבר לחומרים פחות מסוכנים או הוספת אמצעי מיגון.
אולם, היעדים הנוגעים להפחתה של חלקיקים נשימים עדינים וגופרית דו חמצנית - לא הושגו, זאת בשל עיכוב בחיבור חלק מהמפעלים לגז טבעי.
בארגון מרכז מחקר סביבתי חיפה תקפו את פרסום הדוח וטענו כי ממצאיו לא משקפים את האמת: "מדינת ישראל נופלת למקום ה-5 מהסוף במדדי איכות אוויר ומעל 2,500 מתים בשנה בישראל בגלל איכות אוויר ירודה. הדוח רווי במניפולציות על מידע וניתוחי נתונים מגמתיים".