עימות בין פעילי "עוצמה יהודית" למשטרה: במחלף אייל שליד טייבה עוכבו אחר הצהריים (שלישי) פעילי ימין, ביניהם מיכאל בן ארי, איתמר בן גביר וברוך מרזל, בשעה שהיו בדרכם להפגין באום אל פחם, מחאה שלא קיבלה את אישור המשטרה. הפעילים תועדו מתעמתים מילולית עם קצין המשטרה, שהסביר להם כי בעת הנוכחית לא קיבלו אישור להפגין בשל חשש מאלימות, ואמרו לו: "אין לך זכות לקבוע לנו תנאים".
לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו
"אתם מתנהגים כמו רפיסה שאין כדוגמתה", הטיח בן ארי בקצין המשטרה. "זו בעצם תמיכה בטרור". מרזל קרא לעברו: "אנחנו לא עובדים בשבילך, אל תהיה חוצפן". הקצין השיב לפעילים: "אתם פועלים בניגוד להנחיות, יש הערכה של גורמי ביטחון שעצם ההגעה שלכם לאום אל פחם מביאה לאפשרות ממשית של סכנה לחיי אדם ולשלום הציבור".
עוד לפני העימות המצולם עם השוטרים, בתוך האוטובוס שהסיע את הפעילים, פנה אליהם בן גביר ואמר להם: "אין להם שום סמכות לעצור אותנו כאן, לכן אפשר לצאת מהדלת האחורית ולהתחיל ללכת. כמו שלאלדד יניב יש זכות להפגין, גם לנו".
התקדים עליו מתבססים אנשי "עוצמה יהודית" הוא עתירתו של אלדד יניב לאפשר לו לקיים הפגנות מול ביתו של היועץ המשפטי לממשלה אביחי מנדלבליט. עיריית אום אל פחם אמרה אתמול בתגובה: "לא נאפשר לאנשי הימין הגזענים להיכנס לעיר שלנו ולזהם את טוהר אדמתנו".
הפעילים ביקשו להגיע לאום אל פחם להפגין לסגירת המסגד ממנו יצאו המחבלים בפיגוע בהר הבית, וידרשו לסגור את המסגד: "קן צרעות שממנו יוצאת הסתה נגד מדינת ישראל. רק אצלנו מאפשרים הסתה ועידוד טרור, משטרת ישראל מגלה אוזלת יד באום אל פחם".
בשנה שעברה המשטרה לא אישרה לקיים את ההפגנה בעיר והודיעה לפעילים כי תאפשר להפגין רק סמוך לכלא מגידו. לאחר שבית המשפט העליון קיבל את העתירה במקרה של אלדד יניב וקבע כי לא נדרש רישיון לקיום הפגנה מול ביתו של מנדלבליט וכי "אין די בכך שהפגנה גורמת לאי נוחות, אפילו אי נוחות רבה, כדי לאסור על קיומה", החלו אנשי עצמה יהודית במשא ומתן עם המשטרה שאישרה לקיים את ההפגנה.
"חשש ממשי לשלום הציבור"
בשל המצב הביטחוני הודיעו במשטרה כי הם חוזרים בהם מההסכמה, מה שלא הרתיע את אנשי עוצמה יהודית. בן ארי הבהיר: "על אפם ועל חמתם של כנופיית הבריונים נגיע מחר לעיר".
המשטרה מסרה בתגובה כי כבר לפני שבוע העבירה הודעה רשמית לעו"ד בן גביר. "משטרת ישראל בחנה את הפניה ע"י גורמי המקצוע, במשטרה ומחוצה לה, בסיומה נקבע כי לא תאושר ולא תינתן אפשרות לקיימה כעת, בשל החשש הממשי לשלום הציבור ופגיעה בסדר הציבורי, בפרט בסמיכות לאירועים רגישים וביטחוניים אחרים", נכתב.
במשטרה הוסיפו: "בניגוד לנטען בפרסומים שונים, הרי שהחלטת המשטרה מגובה בפסיקה המדוברת, לפיה קבעו השופטים, כי יש להגביל את חופש ההפגנה רק בהתקיים הסתברות קרובה לוודאי כי ההפגנות במקום יגרמו לפגיעה קשה ורצינית בסדר הציבורי או בביטחון הציבור. חשש זה עלה בחוות דעת של גופי הביטחון השונים".