אלפי נשים השמיעו את קולן בתל אביב: היום (שישי) יצאה לדרך בפעם השביעית בישראל הצעדה שזכתה לכינוי "צעדת השרמוטות", בהשתתפות אלפי מפגינות. הצעדה הפכה לצעדה שנתית נגד אלימות מינית והאשמת הקורבן, במסגרתה נמתחת ביקורת חריפה על אזלת היד של רשויות החוק והאכיפה בנושא אלימות מינית.
לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו
המפגינות נשאו כרזות עם תמונות של גברים שהואשמו בעבירות מין ובהם: אופק בוכריס, אלון קסטיאל, הרב ברלנד, ארז אפרתי, משה קצב ועוד. בצעדה השביעית, שהגיעה לשדרות רוטשילד, נישאו גם נאומים - בין היתר של עירד מרציאנו צייגר, שחשפה את פרשת אלון קסטיאל.
צעדת השרמוטות היא חלק מתנועה בינלאומית שנוסדה בקנדה לאחר ששוטר מקומי אמר כי נשים צריכות להפסיק להתלבש כמו שרמוטות אם הן לא רוצות להיאנס. יוזמות הצעדה מחו נגד תפיסה הקושרת בין התנהגות ולבוש הנפגעות לבין התקיפה שהן עברו. גם בישראל, בכל שנה מאז שנת 2011, נערכת צעדת המחאה הציבורית הנרחבת הזו.
״המילה "שרמוטה" היא לא רק מילה שנועדה להשפיל נשים, היא משמשת את החברה ואת המערכת גם כהצדקה לאונס", אמרה ברכה ברד, מנכ"לית עמותת 'כולן'. "אין קשר בין מין לבין אלימות מינית ואין שום קשר בין לבוש הנפגעת או העבר המיני שלה לתקיפה שהיא עברה. אנחנו דורשות צדק ושינוי מערכתי רדיקלי".
על פי נתוני מרכזי הסיוע המתייחסים רק למקרים מדווחים, אחת מכל שלוש נשים עוברת פגיעה מינית במהלך חייה ואחת מכל שבע נשים עוברת אונס. אחת מכל שש ילדות עוברת גילוי עריות ואחד מכל שישה ילדים עובר פגיעה מינית. ב-95% מהמקרים התוקף הוא גבר ולמעלה מ-85% מהמקרים, התוקף מוכר לנפגעת.