החיים בשנותיה הראשונות של מדינת ישראל היו קשות, אך עם זאת לגלי העולים ששרדו את התופת באירופה של המלחמה קשיים אלו היו ככלום. החיים המחודשים להם זכו, השפה החדשה, המשפחות שהקימו כל אלו היוו סממן לתקווה ולעתיד שיבוא.
לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לדף הפייסבוק שלנו
בתיעוד נדיר מהימים של לפני קום המדינה נראים זוג הורים צעיר בחייהם החדשים והמאושרים בעיר העברית הראשונה - תל אביב. הזוג המופיע בסרטון - קורט ולאה פפרמן - היו ל"נערי הפוסטר" בפרויקט של ארגון קרן הייסוד שעסק בהעלאת שרידי יהדות אירופה לאחר השואה.
סיפורם של הזוג פפרמן מתחיל 10 שנים לפני קום המדינה, כשהשניים עוד לא בני 20. הם ברחו מגרמניה מיד לאחר ליל הבדולח, הכירו בארץ ישראל וב-1943 התחתנו. קורט ולאה נבחרו ב-1947 לככב בסרטון שנועד לעודד עלייה. בסרט המלא מתוארים חייהם של הזוג מהרגע שהגיעו לישראל מחוסרי כל, דרך רגע ההיכרות שלהם ועד לבניית חייהם המשותפים בתל אביב.
"לעולים ולהורי לא היה כזה קל כמנו שנראה בסרט"
למרות שהשניים לא היו שחקנים, אורך חייהם, סיפור הרקע שלהם ועבודתם התאימו לסרט שנשמר ב"ארכיון ספילברג". הסרט מאפיין את החיים בתל אביב של אותם שנים, את העשייה ואת עיסוקם של העולים בתחומים שונים, ובעיקר הוא מתאר חיים חדשים ובטוחים במדינה היהודית.
"תיאור החיים בסרט הוא באור ורוד והוא נועד לעודד את המשך גלי העלייה מאירופה ומן התפוצות", הסביר בנם של הזוג פפרמן, עודד. "חיי היום יום בתל אביב בשנים אלו אכן היה רוויים בחיי חברה פעילים ומגוונים, אך לעולים ובמיוחד להורי לא היה כזה קל. הם הגיעו ממשפחות עמידות חסרי כל לישראל וזה הקשה עליהם מאוד".
מבחינת עודד, הסרט המיוחד מהווה כמעט תיעוד אמיתי וייחודי לחיים שהיו להם בשנות קום המדינה. "עבורי, הילד של כוכבי הסרט, מדובר בתיעוד חי ונדיר של החיים של הוריי כפי שהיו טרם הולדתי ותוך כדי הקמת המדינה", הוא אומר. "הם אהבו את הארץ שאליה הגיעו ובה השתקעו. מכאן הם היו דמויות הפוסטר המושלמות לסרטון הזה".
את סרט התדמית בו מככבים הוריו העביר עודד פפרמן לידי תחקירני MyHeritage כחלק מפרויקט שיזמה החברה לציון 70 שנות עצמאות. "זה הסרטון היחיד שהגיע אלינו במסגרת איסוף החומרים", אמר רועי מנדל, תחקירן ראשי ב-MyHeritage. "הסרט אפשר לנו הצצה לתקופה מרתקת. אף על פי שמדובר בסרטון תדמית, הוא משקף במידה רבה את האווירה באותם הימים ואת הנסיבות שבמסגרתן הגיעו עולים רבים, כמו הזוג פפרמן, לארץ ישראל והתחילו חיים חדשים בארץ שהפכה כעבור שנה למדינה".
ליצירת קשר עם הכתבת: avivitm@ch2news.co.il