האם היה אפשר למנוע את מותם של הרוחצים בנהריה? שני בני אדם טבעו למוות אמש (שבת) בחופי נהריה. הדיווחים על מציאת גופתם של השניים הגיעו קצת אחרי 18:00 בערב: גורמים טוענים כי הגופות נמצאו לפחות שעה אחרי הטביעה. הבעיה היא שמשיקולי תקציב, המצילים בחוף בנהריה עוזבים את החוף בשעות השיא, כבר בשעה 16:00 - שעתיים לפני שאר ערי החוף, מה שהיה יכול למנוע את טביעתם של השניים. העירייה: "נבחן להרחיב את שעות הפעילות כבר מיוני".
לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו
גורמים רשמיים, שאספו עדויות מהשטח, הסבירו כי כשמוצאים גופה צפה ביום התיכון זה קורה לפחות לאחר שעה משעת הטביעה. עיריית נהריה סוגרת את סוכת המציל ב-16:00 - ותהליכי הסגירה מתחילים כבר ב-15:45, בשיא החום, כשמתרחצים רבים עדיין שוהים בחוף.
חשוב לציין כי העירייה פועלת על פי החוק, משרד הפנים התיר בשנת 2016 את הסמכות לקביעת שעות העבודה של המצילים לשיקול הדעת של ראש המועצה המקומית.
מעיריית נהריה נמסר בתגובה: "ראשית ולפני הכול עיריית נהריה מצרה על מקרי הטביעה הטראגיים ביום שבת, כששני בני אדם נכנסו לים בשעות בהן אין שירותי הצלה בחוף. העירייה חוזרת ומדגישה שהרחצה ללא מציל אסורה ומסוכנת. שעות פעילות שירותי ההצלה בחופים מבוססים על פי בחינת כמות המתרחצים בשעות אלה".
"העירייה דואגת לפרסם את השעות בכל האמצעים העומדים לרשותה לרבות שלטים בחופים עצמם. בעירייה קיימים נהלים מסודרים על פיהם שעות הפעילות בחופי הרחצה מתרחבים עם יציאתם של תלמידי בית הספר לחופשת הקיץ (חודשי יולי- אוגוסט), ובימים אלה בוחנת העירייה את האפשרות להרחיב את שעות הפעילות כבר מחודש יוני".