רצועת החוף הדרומי באילת שימשה מאז ומעולם כאתר מחנאות המאפשר לנופשים שבתי המלון בעיר יקרים או רועשים מדי עבורם להגיע לחוף שקט, להציב אוהלים ולעשות קמפינג בחינם. אלא שכעת, ימים ספורים לפני חג הפסח, ראש העיר מאיר יצחק הלוי החליט לאסור על הקמת אוהלים - ומי שיפר את ההנחיה יספוג קנס גבוה של לא פחות מ-730 שקל.
לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו
בעקבות ההחלטה, במקום חופשה בחינם לכל עם ישראל באדיבות העירייה נוצר מצב הפוך בו כל מי שמבקש להציב אוהל בחוף יקבל קנס. מי שמרוויח הם דווקא בעלי הקרוואנים, שמשכירים אותם במחירים מופקעים ולמעשה השתלטו על החוף. כך, לדוגמא, עלות ללילה בודד באמצע שבוע עומדת על לא פחות מ-850 שקל, ובסוף השבוע המחיר כבר מטפס לאלף שקלים ללילה.
החלטת ראש העיר כבר גוררת מחאה של נופשים רבים שרצו להגיע לעיר במהלך החג. "חוף ים זה מקום ציבורי ולא פרטי, וזה לא המקום של אף אחד - לא של העירייה, לא של הממשלה ולא של המשטרה", טען חייל צה"ל שרצה לנפוש באילת, אולם קיבל הנחייה מפקח עירוני לפרק את המאהל. "זה מה שקורה כשאתה חוזר מהצבא קצת לעשות אתנחתא, בסוף מעיפים אותך", הוסיף.
אלא שההנחיה החדשה פוגעת לא רק בנופשים שמגיעים לאילת ומבקשים חופש זול, אלא גם בתושבי העיר. "כל חוף שאני הולך בו הולך ומצטמצם. כל אילת", סיפר אחד התושבים. "נשארה פינה אחרונה שקרובה לגבול עם סיני, וגם אותה לקחו. אילת הפכה לעיר לעשירים בלבד, רק לאנשים שיש להם כסף והרבה".
מעיריית אילת נמסר בתגובה: "העירייה פינתה רצועת חוף בת קילומטר והקימה לאורכה מתחם הצללה לטובת הנופשים שייהנו מחוף ללא אוהלים וללא רעש של גנרטורים. האיסור, כמו ההיתר במקומות שהוקצו לכך, חל על קרוואנים ואוהלים כאחד. עבור הנופשים באוהלים ובקרוואנים מציעה העירייה מתחמים חלופיים ברצועה הדרומית ובחוף המזרחי. בעניין הקרוואנים בהם נעשה שימוש מסחרי, יצוין שהעירייה אינה מתירה פעילות מסחרית בחופי הים ופועלת בכל הכלים שעומדים לרשותה כדי למנוע את התופעה".